BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Δέσμευση Σταθάκη για 5 εκατ. στα τεύτλα ως αρχές Ιουνίου

Νέες δεσμεύσεις για την εξόφληση, στις αρχές Ιουνίου, μέρους των 7 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η ΕΒΖ ΑΕ, για την πρώτη ύλη που της παρέδωσαν πέρυσι το φθινόπωρο, απέσπασαν οι παραγωγοί τεύτλων από τη Βόρεια Ελλάδα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαΐου στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Δέσμευση Σταθάκη για 5 εκατ. στα τεύτλα ως αρχές Ιουνίου

1
0

Όπως αναφέρθηκε στο Agronews ο υπουργός τους ενημέρωσε πως το σχέδιο επιβίωσης της ΕΒΖ έχει εγκριθεί τόσο από τη διοίκηση της τελευταίας, όσο και από την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς και πως αυτή την περίοδο διενεργείται η μελέτη αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της ζαχαροβιομηχανίας, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία εκποίησής τους. Μόλις ολοκληρωθεί η αποτίμηση, κατά τον κ. Σταθάκη, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, θα μπουν και οι τελικές υπογραφές στο business plan, ανοίγοντας την πόρτα για την εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, εξάλλου, επιβεβαιώνεται η συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τους παραγωγούς, παρουσία βουλευτών του νομού Σερρών από όλα τα πολιτικά κόμματα, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με εργαζόμενους στην ΕΒΖ, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ότι σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών. Τόνισε, επίσης, ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα. Τέλος, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, με στόχο στο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξής της.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη η αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών μετέβη και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να έχει επαφές με τα στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση της πληρωμής των παραγωγών από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης παρελθόντων ετών, με στόχο να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να επιταχυνθεί η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία