BACK TO
TOP
Γνώμες

Κρατάει η άνοδος στο χρηματιστήριο βάμβακος

Σε τεχνικούς λόγους, στην πτώση του δολαρίου και όχι τόσο σε θεµελιώδη στοιχεία στηρίζεται κυρίως η πρόσφατη άνοδος του χρηµατιστηρίου, κατά τους αναλυτές. Η αµερικανική έκθεση προσφοράς-ζήτησης βάµβακος για τον Αύγουστο µείωσε τα τελικά αποθέµατα των ΗΠΑ τόσο για τη σεζόν 2012-2013 όσο και για το 2013-2014, αλλά όχι σε τέτοιο βαθµό που να δικαιολογεί την άνοδο των τιµών σχεδόν 5 σεντς/λίµπρα σε πέντε συνεδριάσεις.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

4
0

Αρκετοί κερδοσκόποι τοποθετήθηκαν το τελευταίο δεκαήµερο στην άνοδο και εφόσον η αγορά κάνει κάποια διόρθωση θα ρευστοποιήσουν γρήγορα. Εκτιµάται πως η αγορά θα αρχίσει να πιέζεται στα 92-93 σεντς/λίµπρα. Παράλληλα, οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου ‘14 σηµείωσαν µικρότερη άνοδο και έτσι η διαφορά µεταξύ ∆εκεµβρίου και Μαρτίου διευρύνθηκε.

Ελληνική αγορά
Το πρόσφατο χρηµατιστηριακό σερί ανόδου έδωσε την ευκαιρία σε λιγοστούς εκκοκκιστές, που είχαν πουλήσει ανοιχτά, να κλείσουν τις τιµές πιάνοντας πολύ ανταγωνιστικά για την εποχή επίπεδα. Άλλωστε, οι περισσότεροι εκκοκκιστές έχουν βάλει ως στόχο τιµές άνω των 90 σεντς/λίµπρα και προς το παρόν η αγορά τους έχει δώσει την ευκαιρία.

Οι τιµές των εµπορικών οίκων για νέα συµβόλαια κυµαίνονται στα 2-3 σεντς/λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ’13. Ωστόσο, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών επικρατεί στασιµότητα. Εν τω µεταξύ, οι Τούρκοι κλώστες έχουν µειώσει το ενδιαφέρον για την ελληνική σοδειά, προβαίνοντας σε αγορές από ΗΠΑ, Ινδία, Τουρκµενιστάν σε χαµηλότερες τιµές. Να σηµειωθεί ότι η σοδειά µας εξελίσσεται ικανοποιητικά κι αν δεν παρουσιαστούν καιρικά προβλήµατα µπορεί οι αποδόσεις να είναι µεγαλύτερες από την αρχική εκτίµηση.

Παπαδογιάννης Γιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία