BACK TO
TOP
Γνώμες

Μεγάλη ζήτηση για προβροχικά βαμβάκια

Οι τιμές Δεκεμβρίου έφτασαν τελικά τα 86 σεντς ανά λίμπρα και δοκιμάζουν ακόμα και τα 87 σεντς, λαμβάνοντας ώθηση από την πορεία της αμερικανικής σοδειάς και το δολάριο. Η παραγωγή στις ΗΠΑ είναι μερικές εβδομάδες όψιμη, με αποτέλεσμα η προσφορά για άμεσες φορτώσεις να είναι περιορισμένη.

Με βοήθεια από το δολάριο κατόπιν ανακοινώσεων της FED

3
0
Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τις σοδειές που είναι άμεσα διαθέσιμες (όπως η ελληνική), εφόσον πληρούνται οι ποιοτικές προϋποθέσεις ώστε να αντικατασταθούν πωλήσεις αμερικανικού στην Άπω Ανατολή.

Οι αναλυτές πιστεύουν πως πλησιάζουμε το πάνω όριο του εύρους τιμών για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου. Ενδεχομένως οι τιμές να δοκιμάσουν να πιάσουν και τα 88 σεντς βραχυπρόθεσμα, αν και δύσκολα θα κρατηθούν, διότι δεν υπάρχει ζήτηση στη φυσική αγορά. Το σκηνικό θα ανατραπεί και θα δούμε κάποιο σημαντικό ράλι, μόνο αν τα προβλήματα στη σοδειά των ΗΠΑ ενταθούν.

Ελληνική αγοράΤη χρηματιστηριακή άνοδο ακολούθησαν περισσότερο κάποιοι εμπορικοί οίκοι, παρά τα τουρκικά κλωστήρια. Όσο η αγορά ανέβαινε, οι έμποροι μπόρεσαν με τους μηχανισμούς τους να πληρώσουν αρκετά ελκυστικές τιμές (90-91 σεντς ανά λίμπρα), αποκλειστικά όμως για προβροχικά λευκά.

Οι Τούρκοι κλώστες βρίσκονται 1-2 σεντς ανά λίμπρα χαμηλότερα, καθώς έχουν και την εναλλακτική της σοδειάς τους. Υπολογίζεται ότι 70.000 τόνοι της νέας παραγωγής έχουν ήδη πωληθεί, ενώ οι εκτιμήσεις για τη συνολική ποσότητα εκκοκκισμένου κυμαίνονται στους 250.000 τόνους.

Η συγκομιδή τις τελευταίες ημέρες έχει σταματήσει σε αρκετές περιοχές λόγω των βροχών και η ποιότητα που θα μαζευτεί αργότερα θα είναι υποδεέστερη. Με την πτώση της ποιότητας ίσως να δούμε και πίεση των τιμών στα σύσπορα, ενώ δεν βοηθάει το αδύναμο δολάριο.  (Εμπορεύματα σελ. 35

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία