BACK TO
TOP
Γνώμες

Αντιδρά το χρηματιστήριο παρά την άνοδο του δολαρίου

Ανακάμπτει στις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά βαμβακιού, που εμφανίζεται υπέρ-πουλημένη. Οι τιμές Δεκεμβρίου από τα χαμηλά των 75 σεντς/λίμπρα, πλέον βρίσκονται στα 77 σεντς παρά την ανόδου του δολαρίου. Ιστορικά υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ δολαρίου και εμπορευμάτων, καθώς όταν το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται το βαμβάκι συνήθως πιέζεται και αντίστροφα.

Με βοήθεια από το δολάριο κατόπιν ανακοινώσεων της FED

1
1
Γενικότερα, οι αναλυτές ανησυχούν για την κατάσταση της Κίνας καθώς ολοένα βγαίνουν ειδήσεις ότι σύντομα η κινεζική κυβέρνηση θα ρευστοποιήσει κομμάτι από τα αποθέματά της. Αν συμβεί αυτό αυτομάτως θα μειωθεί η ζήτηση για άλλες σοδειές και φυσικά θα πιεστεί κι άλλο το χρηματιστήριο. Η συγκομιδή στις ΗΠΑ εξελίσσεται ομαλά με λιγοστά καιρικά προβλήματα, αλλά η ζήτηση είναι γενικώς υποτονική.

Eλληνική αγορά Πανελλαδικά γύρω από τα 86 σεντς ανά λίμπρα επί αυτοκινήτου κυμαίνονται οι τιμές της ελληνικής σοδειάς. Αυτά τα επίπεδα δεν φαίνεται να προσελκύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αυτή την εποχή τα ελληνικά βαμβάκια είναι από τα ακριβότερα παγκοσμίως.

Ως αποτέλεσμα σημειώνονται μεμονωμένες πωλήσεις προς Τούρκους κλώστες, που έχουν άμεση ανάγκη για ίνα ή προς Αιγύπτιους στα επίπεδα των 91 σεντς/λίμπρα παραδοτέα στην Αλεξάνδρεια.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν η μισή σοδειά έχει πουληθεί, και με την αγορά στα χαμηλά της δεν συντρέχει λόγος βιασύνης για τους εκκοκκιστές, που αντέχουν να κρατάνε βαμβάκια. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ραγδαία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Παπαδογιάννης Γιάννης
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-07-2014 12:18Pam

It's good to get a fresh way of lokniog at it.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία