BACK TO
TOP
Γνώμες

Γίνονται οι λαγοί κοπάδι;

Όσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η χώρα αποµακρύνεται από τα δεινά της οικονοµικής κρίσης, τόσο θολώνει και το όνειρο για την επιστροφή στο χωριό και την αξιοποίηση του πρωτογενούς τοµέα ως πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας.

Η χώρα στον βάλτο

0
0

Έχουν περάσει τρεις µήνες από την ηµέρα που ανέλαβε η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η ζωή στην πλατεία Βάθη περιστρέφεται γύρω από άγονες συζητήσεις για το ρωσικό εµπάργκο και τις αποζηµιώσεις των ροδακινοπαραγωγών.

Ο εθνικός φάκελος για τη νέα ΚΑΠ κατατέθηκε στις Βρυξέλλες χωρίς επίσηµη και ουσιαστική ενηµέρωση του αγροτικού κόσµου, οι εξισωτικές αποζηµιώσεις «εξατµίζονται» χωρίς σχέδιο αποκατάστασης των κτηνοτρόφων, ενώ οι πληρωµές των βιοκαλλιεργητών µοιάζουν µε όνειρο θερινής νυκτός.

Θα είχε µεγάλο ενδιαφέρον, αν το τεράστιο έλλειµµα της κεντρικής διοίκησης αναπλήρωναν µε κάποιο τρόπο οι οργανώσεις των αγροτών και οι συλλογικές πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.

Το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος, που οργανώνει αυτές τις µέρες στην Αγχίαλο ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας σε συνεργασία µε τους τοπικούς φορείς, θα µπορούσε να εξελιχθεί στο «σπέρµα» µιας προσπάθειας του αγροτικού κόσµου να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση θα µπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από µια ακόµα αφορµή να εκθέσει ο κάθε µικροπαραγωγός την πραµάτεια του.  Όµως οι συζητήσεις των αγροτών τις δύο πρώτες ηµέρες των εκδηλώσεων στην Αγχίαλο θέτουν και πάλι µετ’ επιτάσεως το ερωτηµατικό… γίνονται οι λαγοί κοπάδι;                       

Γιάννης Πανάγος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία