BACK TO
TOP
Γνώμες

Give a chance to Cannabis

Τη βούληση για θάψιµο της βιοµηχανικής κάνναβης αποκαλύπτει η απάντηση του αγροτικού υπουργείου σε βουλευτές του Σύριζα µε ισχυρισµό ότι ουσιαστικά δεν αξίζει τον κόπο. Κουκουλόπουλε, δώσε στην κάνναβη την ευκαιρία να δείξει την αξία της, ότι στην Ελλάδα θα είναι το φυτό πάνω στο οποίο θα βασισθεί αναδιάρθρωση καλλιεργειών και ανάπτυξη βιοµηχανίας.

Να ξεσκουμπισθούν

0
0

Για να δείξουν οι σύγχρονες ποικιλίες της βιοµηχανικής κάνναβης την αξία τους στην Ελλάδα πρέπει να δοκιµασθούν εδώ. Σύµφωνα µε τη µελέτη ΕΘΙΑΓΕ – Γεωπονικού Πανεπιστηµίου οι αποδόσεις της κάνναβης εδώ σε ποσότητα και ποιότητα θα είναι κατά πολύ ανώτερες από εκείνες στην Εσπερία, γιατί εδώ είναι ο τόπος της, από εδώ στην ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε από την αρχαιότητα φτιάχνοντας τα πανιά των πλοίων Μινωιτών, Φοινίκων και Ελλήνων.

Ο Μάξιµος Χαρακόπουλος, απαντώντας στη Βουλευτή Γιαταγάνα στις 18 Μαρτίου 2014 γράφει ότι περιµένοντας την έκδοση της Κ.Υ.Α. για την κάνναβη αυτό «δεν αποκλείει την εκ παραλλήλου εκτέλεση πειραµατικών δοκιµών εκ µέρους του ΕΛΓΟ-∆ήµητρα». Ιδού η Ρόδος• να δοθεί άµεσα εντολή στον Οργανισµό να οργανώσει πειραµατικούς βιοµηχανικής κάνναβης για την ερχόµενη άνοιξη.

Από τις 40 ποικιλίες βιοµηχανικής κάνναβης που είναι γραµµένες στον Ευρωπαϊκό κατάλογο, οι 20 περίπου φαίνεται να έχουν προδιαγραφές κατάλληλες για τις εδαφοκλιµατικές συνθήκες της χώρας µας. Με αυτές τις ποικιλίες να υλοποιηθεί πειραµατικό έργο σε Θράκη, κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Αγρίνιο. Έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο πειραµατικού έργου κάνναβης για χωράφια των παραπάνω πέντε περιοχών, µε 20 ποικιλίες, µε τρεις πυκνότητες σπορών, για καρπό, ίνες και µικτή παραγωγή, µε τις ανάλογες επαναλήψεις των βασικών πειραµατικών τεµαχίων, συνολικής επιφάνειας 100 στρεµµάτων και κόστος της τάξης των 164.000 ευρώ.

Για την προετοιµασία του παραπάνω σχεδίου χρειάζεται πολλή δουλειά και ο χρόνος µόλις επαρκεί για να γίνει η σπορά των πειραµατικών στην ώρα της, την άνοιξη που έρχεται. Κουκουλόπουλε, µπορείς;     

Ηλίας Εμμανουηλίδης

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία