BACK TO
TOP
Γνώμες

Οι νέες σπορές βαμβακιού στο προσκήνιο

Η αγορά την προηγούµενη εβδοµάδα έκανε ένα διάλειµµα µόλις έπιασε τα 65 σεντς ανά λίµπρα, επίπεδα τιµών που επηρεάστηκαν και από τις χαµηλότερες των προσδοκιών αµερικανικές εξαγωγές που ανακοινώθηκαν στην τελευταία έκθεση προσφοράς και ζήτησης.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

5
0
Οι αναλυτές θεωρούν ότι πλέον το εύρος τιµών για τα συµβόλαια του Μαΐου οριοθετείται µεταξύ των 62 και 67 σεντς ανά λίµπρα και βασικός οδηγός της αγοράς για τους επόµενους µήνες θα αποτελεί η πορεία των σπορών έναντι των τιµών του βάµβακος. Οι κερδοσκόποι πάντως είναι τοποθετηµένοι πλέον στην άνοδο.

Ελληνική αγοράΤα αποθέµατα της φετινής σοδειάς υπολογίζονται στους 45.000 τόνους εκ των οποίων όµως ένα µεγάλο ποσοστό αφορά βαµβάκια χαµηλής ποιότητας. Τα λευκά βαµβάκια ή απλά τα «καλά φετινά» τιµολογούνται στα 68-71 σεντς ανά λίµπρα επί αυτοκινήτου, ενώ αντίστοιχα τα υποδεέστερα κυµαίνονται στα 65 σεντς ανά λίµπρα. Ενώ το προηγούµενο διάστηµα αυτές τις τιµές τις πλήρωναν όσοι είχαν ανάγκη να καλύψουν πωλήσεις, την τελευταία εβδοµάδα εµφανίστηκαν εµπορικοί οίκοι µε διάθεση να πάρουν µια νέα έστω µικρή θέση στο ελληνικό προϊόν. Αναφορικά µε τη νέα σοδειά, οι κουβέντες συνεχίζονται  στα 4-5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές του ∆εκεµβρίου ‘15, χωρίς όµως να έχει ανοίξει ακόµα η αγορά

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία