BACK TO
TOP
Γνώμες

Ισορροπία στα υψηλά για τις τιμές στο βαμβάκι

Η δυναµική της κινεζικής αγοράς, σε συνδυασµό µε την κερδοσκοπία, οδήγησαν τις τιµές βάµβακος στα υψηλά του φετινού Ιανουαρίου. Το ανοδικό σενάριο στέκεται στο έλλειµµα καλών ποιοτήτων, το οποίο θα αυξήσει τις εξαγωγές αµερικανικής σοδειάς και εποµένως θα ενισχύσει το χρηµατιστήριο.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Παράλληλα, η Ινδία ανακοίνωσε πρόσφατα µείωση της παραγωγής κατά 10%, ενώ υπάρχουν αµφιβολίες ως προς την αύξηση εκτάσεων στις ΗΠΑ. Τεχνικά βρισκόµαστε, πλέον, σε υψηλότερο εύρος τιµών (64-66 σεντς ανά λίµπρα), αλλά χρειαζόµαστε ενίσχυση της ζήτησης στη φυσική αγορά, ώστε το χρηµατιστήριο να δοκιµάσει ακόµα υψηλότερα επίπεδα.  
Ελληνική αγορά Οι σπορές βάµβακος ολοκληρώθηκαν σε όλους τους νοµούς της χώρας, υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Παράγοντες του κλάδου θεωρούν ότι σηµαντικές µειώσεις εκτάσεων έχουµε στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ βορειότερα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση µε πέρυσι. Στον τοµέα των πωλήσεων, οι εµπορικοί οίκοι αδυνατούν να ακολουθήσουν τις υψηλότερες ανοιχτές τιµές που ζητούν οι εκκοκκιστές (τουλάχιστον 4,5 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου 2016), πόσο µάλλον πρόσφατα που το χρηµατιστήριο έχει ενισχυθεί σηµαντικά

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία