BACK TO
TOP
Γνώμες

Tο βαμβάκι στηρίζεται, το δολάριο πέφτει

Η σπορά στις ΗΠΑ εξακολουθεί να εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και παράλληλα με την πτώση του δολαρίου το χρηματιστήριο διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούνται ισχυρές πωλήσεις του αμερικανικού προϊόντος, γεγονός το οποίο θα στηρίξει την αγορά και στις επόμενες συνεδριάσεις.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0

Βραχυπρόθεσμα, η δυσκολία των τιμών Ιουλίου να σπάσει προς τα κάτω τα 78 σεντς θεωρείται ενθαρρυντικός παράγοντας και αρκετοί πιστεύουν πως σύντομα μπορεί να δοκιμάσουμε το πάνω όριο, δηλαδή τα 80 σεντς ανά λίμπρα.

Η ελληνική αγορά

Μειονέκτημα για τις τιμές της ελληνικής σοδειάς αποτελεί η πτώση του δολαρίου καθώς ισοδυναμεί σε λιγότερα ευρώ. Οι τιμές αλλά και η βάση του ελληνικού προϊόντος διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, όμως η εξασθένηση του δολαρίου δεν μας συμφέρει. Οι σπορές για τη νέα σοδειά ξεκίνησαν και πλέον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας έφεραν κάποια προβλήματα σε όσους προτίμησαν να σπείρουν νωρίτερα. Αναφορικά με νέες δουλειές υπάρχει στασιμότητα, η οποία οφείλεται στη μείωση των προσφορών από πλευράς εκκοκκιστών.

Γιάννης Παπαδογιάννης



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία