BACK TO
TOP
Γνώμες

Αναμένοντας την αντίδραση λόγω ζήτησης στη φυσική αγορά

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους αναλυτές αποτελούν πλέον οι χρηματιστηριακές τιμές Δεκεμβρίου 17, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις τιμές της νέας σοδειάς. Το χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις κάνει προσπάθειες να αντιδράσει, λαμβάνοντας βοήθεια από τη ζήτηση στη φυσική αγορά, αλλά ακόμα δεν έχει αποδώσει το αναμενόμενο.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Κατά πολλούς προεξοφλείται από τώρα η μεγάλη αμερικανική σοδειά, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στην αγορά από το νέο έτος. Αδιαμφισβήτητο γεγονός πάντως είναι ότι όσο το χρηματιστήριο πιέζεται τόσο αυξάνεται το αποκαλούμενο basis (διαφορά χρηματιστηριακής και φυσικής αγοράς).
 
Ελληνική αγορ
Χρηματιστηριακά βρισκόμαστε σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αυτό για την ώρα δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό, καθώς ενισχύεται η βάση για τα ανοιχτά συμβόλαια της νέας σοδειάς. Πλέον, αρκετοί εμπορικοί οίκοι είναι αγοραστές στα 6 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ’17, ενώ η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική. Η προσφορά είναι μεν περιορισμένη, καθώς οι εκκοκκιστές έχουν πουλήσει ήδη ένα μέρος της νέας παραγωγής τους, εντούτοις υπάρχουν πωλητές που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τώρα την υψηλή βάση (+6 σεντς από τον Δεκέμβριο ‘17) και να φιξάρουν αργότερα μόλις ο Δεκέμβριος ενισχυθεί.  Η διαρκής πίεση του δολαρίου έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές για το ελληνικό βαμβάκι.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία