BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Τετραψήφιος και διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός ερασιτεχνών ζυθοποιών στη χώρα

Η τελευταία δεκαετία αναμφίβολα ξεχειλίζει από εξελίξεις στο χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας. Τον διψήφιο αριθμό μικροζυθοποιείων και ζυθοποιείων συμβολαίου, gypsy breweries επί το ελληνικότερον, έρχεται πλέον να συμπληρώσει ο τετραψήφιος και διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ερασιτεχνών ζυθοποιών σε όλη τη χώρα.

Τετραψήφιος και διαρκώς αυξανόμενος ο αριθμός ερασιτεχνών ζυθοποιών στη χώρα

3
0

Mε µια προσεκτική µατιά στην εγχώρια αγορά ζύθου µπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι η σχέση της µπύρας µε τον παραγωγό της από τη µία βρίσκεται βασισµένη σε βαθιά θεµέλια κι από την άλλη διέπεται από τάσεις δηµιουργίας κι εξερεύνησης, αλλά και εξάπλωσης.

Για τους αριθµολάτρεις τα πράγµατα ίσως είναι ακόµα πιο απλά. Εδώ και µία δεκαετία οι µπύρες της ελληνικής παραγωγής κερδίζουν τη µία αριθµητική κορυφή µετά την άλλη. Ακολούθως, οι διεθνείς προβλέψεις µιλούν για µια παγκόσµια αύξηση των συνολικών κερδών του κλάδου της µπύρας, που θα αγγίξει το 2,5% ως και την επόµενη πενταετία, συµπεριλαµβάνοντας την Ελλάδα στις χώρες µε θετικό πρόσηµο ανάπτυξης και κερδών. Στην περίπτωση της µπύρας θα µπορούσε να πει κανείς ότι αριθµοί, πραγµατικότητα και καθηµερινότητα συµβαδίζουν.

Η Κρήτη απέκτησε εδώ και λίγο καιρό µία µονάδα ζυθοποίησης, που µπορεί να συµβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του τοπίου κατανάλωσης σε ολόκληρο το νησί και το νότιο Αιγαίο. Λίγα µίλια δυτικότερα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος διαθέτουν πλέον τα δικά τους στέµµατα αφρού.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Σαντορίνης, καθώς εντός του 2019 τα ζυθοποιεία, που θα εδρεύουν και θα ζυθοποιούν στο νησί, θα είναι τρία αν όχι τέσσερα, µε το υπάρχον να παραµένει τελικά αυτό µε το µικρότερο ζυθοβραστήριο.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία