BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Yara επενδύει στη Dynelectro, εταιρεία ηγέτη στην τεχνολογία πράσινου υδρογόνου

Η Yara Growth Ventures ανακοίνωσε πρόσφατα την επένδυσή της στην Dynelectro, μια εταιρεία που έχει εξειδικευθεί στην καινοτομία στην τεχνολογία ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή χαμηλού κόστους ανανεώσιμου υδρογόνου.

Μέγας Χορηγός του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Agrotica η Yara Ελλας

29
1

Η Dynelectro αναπτύσσει τεχνολογίες που επιτρέπουν την αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρόλυσης στερεού οξειδίου (SOE), μιας διαδικασίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου και ηλεκτρονικών καυσίμων.

Η τεχνολογία SOE παρέχει υψηλές αποδόσεις στην παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα διάρκειας ζωής του συστήματος. Η Dynelectro προσεγγίζει αυτό το ζήτημα με τρόπο που αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των συστημάτων SOE από τα συνήθη 2 σε 10 χρόνια. Επιπλέον, η τεχνολογία της Dynelectro επιτρέπει την ολοκλήρωση της SOE με διακοπτόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ένα σημαντικό βήμα για τη χρήση σε μεγάλη κλίμακα. 

Η επένδυση της Yara Growth Ventures αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Yara για την απανθρακοποίηση της παραγωγής λιπασμάτων και την υποστήριξη της οικονομίας υδρογόνου. Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί κύριο παράγοντα για το κόστος του ανανεώσιμου υδρογόνου, και η Yara πιστεύει ότι η Dynelectro θα καταφέρει να υπερκεράσει τα ζητήματα και θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει πραγματικότητα το ανανεώσιμο υδρογόνο χαμηλού κόστους, λέει ο Björn Heinz, Διευθυντής Επενδύσεων και μέλος της ομάδας Yara Growth Ventures. «Η απαλλαγή από τον άνθρακα της αλυσίδας αξίας των λιπασμάτων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης του παγκόσμιου εφοδιασμού τροφίμων με βιώσιμο τρόπο και ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Η επένδυση σε εταιρείες όπως η Dynelectro υλοποιεί αυτή τη στρατηγική υποστηρίζοντας νέες τεχνολογίες για την παραγωγή προσιτών τελικών προϊόντων χαμηλών εκπομπών ρύπων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους», λέει ο Heinz.

Η Dynelectro, από την πλευρά της, χαιρέτισε την επένδυση της Yara Growth Ventures ως σημαντικό ορόσημο, καθώς αυτή αποτελεί τον πρώτο βιομηχανικό επενδυτή της εταιρείας. Η επένδυση ακολουθεί τον επενδυτικό κύκλο εκκίνησης της Dynelectro, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 και ηγήθηκε από το The Export and Investment Fund of Denmark, με συνεισφορές από το Vsquared Ventures και τοπικούς επιχειρηματίες επενδυτές. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για έργα επίδειξης και περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη.


Με αυτήν τη συνεργασία, οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία χαμηλότερου κόστους και πιο βιώσιμων λύσεων για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή της κλιματικής αειφορίας και της αειφορίας στον τομέα της γεωργίας.

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία