BACK TO
TOP
Δρώμενα

Δεσμοί Ρωσίας Ελλάδας με φόντο τον θρησκευτικό τουρισμό

Την αξία των θρησκευτικών και πνευματικών δεσμών, όσο και την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα ανέδειξε το συνέδριο «Οι προορισμοί του θρησκευτικού τουρισμού και προσκηνύματος της Ρωσίας και της Ελλάδας».

Δεσμοί Ρωσίας Ελλάδας με φόντο τον θρησκευτικό τουρισμό

0
0
Το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, είχε ως στόχο την αξιοποίηση του έντονου θρησκευτικού στοιχείου και της πληθώρας των προσκυνημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών. Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι ιδιαιτερότητες, οι βασικές τάσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ελλάδα, αλλά παρουσιάστηκαν και προορισμοί προς αξιοποίηση για τον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος των δύο χωρών

Ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Μπράμος Παναγιώτης, που συμμετείχε στο συνέδριο, ανέφερε: «Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα. Η Περιφέρειά μας έχει πνευματική παράδοση αιώνων, διαθέτει 6 ιερές μητροπόλεις και πληθώρα ναών, μοναστηριών και προσκυνημάτων, που συχνά βρίσκονται σε τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλους» και συμπλήρωσε «Για εμάς ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα για τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Από την άλλη, με το λαό της Ρωσίας υπάρχουν στενοί θρησκευτικοί και πνευματικοί δεσμοί, και αποτελεί μία από τις βασικές αγορές στόχους μας.»

Εκτός του κ. Μπράμου, το συνέδριο προσέλκυσε κόσμο και από ελληνικής πλευράς, όπως  το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, Χρήστο Πάλλη, έλληνες αξιωματούχους, εκπροσώπους Περιφερειών και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, όμως και από ρωσικής πλευράς, όπως  την επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Γιαριλόβα και Ρώσους αξιωματούχους.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία