BACK TO
TOP
Δρώμενα

Προ των πυλών το 1ο Festival Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη του 1ου Festival Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης Κερκίνης που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το διήμερο 24-25 Ιουνίου με χορηγούς επικοινωνίας την Agrenda, το Agronews και το Αγρόκτημα.

Προ των πυλών  το 1ο Festival Χρυσοβούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης

9
0
Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίο Σερρών το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουνίου από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδας , την διευθύντρια του Festival, φωτορεπόρτερ Βασιλική Πασχάλη και τους συνδιοργανωτές το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης και τον Φορέα Διαχείρησης Λίμνης Κερκίνης. 



Αρχικά για την αμέριστη στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην ιδιαίτερα φιλόδοξη αυτή διοργάνωση μίλησε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γιαννάκης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας Τρύφων Γιαντσίδης έδωσε έμφαση στο όραμα και τον σκοπό της, που είναι η γνωριμία με τον Ελληνικό Νεροβούβαλο, το μεγαλόσωμο και ανθεκτικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ζώο, που δίνει ζωή στην περιοχή και εργασία στα άτομα που ασχολούνται με κτηνοτροφία, γεωργία, κρεοπωλεία, βιοτεχνία, οικοτεχνία, ξενοδοχεία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και άλλες επιχειρήσεις



Στο γεμάτο δράση διήμερο 24-25 Ιουνίου στα Χρυσοχώραφα και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κερκίνης, αναφέρθηκε η διευθύντρια του Festival, Βασιλική Πασχάλη, ένα διήμερο με βαρκάδα, ιππασία, ποδηλασία, τοξοβολία, ενημέρωση, μαγειρική, παιχνίδι, κατασκευές, ζωγραφική, τραγούδι, χορό, τρέξιμο στον «Δρόμο του Ελληνικού Νεροβούβαλου», βραβεύσεις, πλούσια έπαθλα κ.α.. Η κ. Πασχάλη κάλεσε στο 1ο Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης όλους όσους λαχταρούν να γευτούν τα βουβαλινά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα, την ξακουστή, εγκάρδια, μακεδονίτικη φιλοξενία σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς λιμναίο υγρότοπο και να γίνουν κομμάτι της όμορφης αλλαγής των σημερινών δεδομένων της Βουβαλοτροφίας, της μεταποίησης στην χώρα μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και των επαγγελμάτων που σχετίζονται με αυτή

Κατόπιν ο ιδιοκτήτης του Ήταυρος, Περιηγήσεις- Δραστηριότητες και του ξενώνα Λιμναίο, Νίκος Γάλλιος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες με δωρεάν βαρκάδα, ιππασία, ποδηλασία και τοξοβολία στην λίμνη, το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 4μ.μ.-9μ.μ. στο λιμάνι του χωριού Κερκίνης του Δ. Σιντικής (Τηλ. Επικοινωνίας: Γιάννης Ρέκλος 23270 41450, 6947 152240) και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9 π.μ.- 2μ.μ. στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης, έξοδος Χρυσοχωράφων (Τηλ. Επικοινωνίας: Νίκος Γάλλιος 23250 51581, 6936 116066)

Την σπουδαιότητα της αυτόχθονας ράτσας, τα διατροφικά του οφέλη, το περιβάλλον της λίμνης όπου ζει και την υπεραξία που προσδίδει στην περιοχή επεσήμανε ο γεωπόνος- ζωοτέχνης, υπεύθυνος για τον Ελληνικό Νεροβούβαλο στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης Δρ. Δημήτριος Ρουστέμης, ενώ ο διευθυντής του Φορέα Διαχείρησης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρος Ναζηρίδης μίλησε για τις δράσεις με περιβαλλοντικά παιχνίδια, κατασκευές χελιδονοφωλιών και ταίστρων πουλιών, καθώς και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια στο λιμάνι του Μανδρακίου την Κυριακή στις 10 π.μ.-2 μ.μ..(Τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρησης Λίμνης Κερκίνης στο χωριό Κερκίνη: 23270  28004). 

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι μαθητές Αριστείδης Τσαντόπουλος και Μερσίνα Τσαντοπούλου και ο φωτορεπόρτερ Σπύρος Τσαντόπουλος, οι οποίοι προσέφεραν στον Συνεταιρισμό φωτογραφίες τους, που απαρτίζουν την έκθεση του Festival. H Μερσίνα, μεταξύ άλλων ζωγράφισε το σήμα- αφίσα του 1ου Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης 2017 και ο Αριστείδης κινηματογράφησε το Βασίλειο των Βουβαλιών , φτιάχνοντας ένα  «παραδείσιο» video το οποίο «τρέχει» στην σελίδα στο Facebook:  Festival ΧρυσοΒούβαλου Υγροτόπου Κερκίνης. Ακολούθησε δεξίωση με βουβαλινά εδέσματα, προσφορά του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας μαγειρεμένα μοναδικά από τα Catering- Αρτοζαχαροπλαστεία ΓΑΤΙΔΗΣ. Μέγας χορηγός του Festival: Τράπεζα Πειραιώς.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία