BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Νέα μυαλά με ιδέες που ξεχωρίζουν

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζουν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο κάνοντας την πρακτική τους δημιουργώντας παράλληλα νέα προϊόντα.

Νέα μυαλά με ιδέες που ξεχωρίζουν

2
0
Εδώ και τρία χρόνια το Τμήμα συνεργάζεται με γνωστές εταιρείες τροφίμων δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να δούν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και να πειραματιστούν με νέα τρόφιμα από ελληνικές πρώτες ύλες.
Συνδυάζοντας τη γνώση των φοιτητών με την τεχνογνωσία των εταιρειών κάποια από τα προίόντα καταφέρνουν και παίρνουν το δρόμο για τις αγορές.

Όπως για παράδειγμα, η «σύλληψη» του «Tapas 2 Go» που παρασκευάζεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας Mediterranean Snacks, έγινε από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, το «crispy delight» βραβεύτηκε πέρυσι στον διαγωνισμό του Ecotrophelia του ΣΕΒΤ με τη συνεργασία των εταιρειών Unismack και Pelopac και βρήκε στην κυριολεξία το… δρόμο του ως Tapas 2 Go (τάπας για το δρόμο)



Και όλα αυτά με πολύ χαμηλό κόστος αφού όπως εξήγησε στην Agrenda ο επίκουρος καθηγητής και συντονιστής του προγράμματος, Δημήτρης Σκάλκος, οι εταιρείες καλύπτουν τα περισσότερα έξοδα των φοιτητών

Επίσης, το 30 Bees (ένα βιολογικό σνακ με μέλι Ελάτης, γύρη μελισσών και καρύδια και με το δεύτερο βραβείο στον Ecotrophelia) αναπτύχθηκε για λογαριασμό της Apivita. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Τσουκαλάς, μιλώντας στην Agrenda είπε ότι: «Το πραγματικό κέρδος είναι το γεγονός ότι νέα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μετουσιώσουν τις φρέσκιες ιδέες τους και την ενέργειά τους σε προϊόν που προσθέτει αξία στην κοινωνία»

Ακόμη, το Amalthia Kefir, ένα προϊόν των φοιτητών του Τμήματος και της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος, είναι ένα καινοτόμο γαλακτοκομικό προβιοτικό τρόφιμο χωρίς λακτόζη και παράγεται από βιολογικό κατσικίσιο γάλα

«Κάθε γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη», εξήγησε ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, ο Μιχάλης Σαράντης. Όσο για το Amalthia Kefir, εφόσον υπάρξει επάρκεια πρώτης ύλης, θα βγεί στην αγορά προς το τέλος του 2014

Ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημιου Νίκος Σουλακέλλης δήλωσε για το πρόγραμμα ότι: «συμβάλει αποφασιστικά στην παραγωγή ασφαλών, θρεπτικών, υγιεινών και νόστιμων τροφίμων, τα οποία καλύπτουν ποιοτικά και ποσοτικά τις ανάγκες των ανθρώπων»

Της Έλενας Ταγκαλάκη
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία