BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Ακούμε καλύτερα, αν τρώμε φρούτα και λαχανικά

Στην καλή ακοή συμβάλλει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Audiology.

Ασπίδα κατά του άσθματος τα φρούτα και τα λαχανικά

1
0

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άτομα που ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής διατροφής δεν έχουν κίνδυνο απώλειας της ακοής τους. Επεσήμαναν μάλιστα ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να μην αντιστρέφει τις όποιες βλάβες έχει το ακουστικό μας σύστημα, όπως παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη. Αντίθετα αποτελέσματα φέρνει  η κατανάλωση junk-food.

Για τη μελέτη έλαβαν μέρος 2.366 εθελοντές οι οποίοι  υποβλήθηκαν σε ένα τεστ ακοής. Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα, ανακάλυψαν ότι υπάρχει δυνατή σχέση ανάμεσα στη διατροφή, την ακοή και την έκθεση στο θόρυβο.

Όπως επισημαίνουν το ακουστικό μας σύστημα εξαρτάται από την καρδιαγγειακή, το νευρική και τη μεταβολική μας υγεία γι αυτό είναι λογικό να αυξάνεται η ευαισθησία μας απέναντι στην απώλεια της ακοής. Και όπως παρατήρησαν η ακοή όσων έτρωγαν καλά, όμως είχαν υψηλή έκθεση σε θόρυβο ήταν συγκρίσιμη με την ακοή εκείνων που είχαν λιγότερη έκθεση σε θόρυβο και ακολουθούσαν κακή διατροφή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία