Τις τρεις πρώτες θέσεις μοιράστηκε με την µπράντα «The Cracking Monkey» και την κυψέλη Natupol Excel – Bee Vision.
Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή των τριών νικητών:
Knox της Rijk Zwaan
φύλλα ο µεταχρωµατισµό σε απόχρωση ροζ πραγµατοποιείται πιο αργά µετά την κοπή. Πρόκειται για την τεχνολογία «Knox», η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους στο ράφι. Αποτελεί µε άλλα λόγια µια φυσική λύση στο πρόβληµα της οξείδωσης του νεύρου των φυλλωδών λαχανικών, όπως το µαρούλι και οι σαλάτες. Η Rijk Zwaan ασχολήθηκε µε την ανάπτυξη του «Knox» για συνολικά 10 χρόνια.
Γερμανική τεχνογνωσία στους ξηρούς καρπούς
Η µπράντα «The Cracking Monkey» έρχεται από τις Φιλιππίνες όπου καλλιεργούνται τα pili nut (ένα είδος ξηρού καρπού µε υψηλά επίπεδα βιταµίνης Ε) και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό µε το κέλυφός τους σε βαµβακερή συσκευασία που προσοµοιάζει µε σάκο. Με τη βοήθεια της γερµανικής εταιρείας Frischebox GmbH αναπτύχθηκε ένας µοναδικός και πατενταρισµένος τρόπος για το εύκολο το άνοιγµά τους µε ειδικούς ανοξείδωτους καρυοθραύστες, που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε συσκευασία.
Natupol Excel – Bee Vision, η κυψέλη του αύριο
Η ειδική κυψέλη της ολλανδικής εταιρείας Koppert Biological Systems αναπτύχθηκε για να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία της επικονίασης σε θερµοκήπια σε συνθήκες τεχνητού φωτισµού. Η συγκεκριµένη κυψέλη διαθέτει ενσωµατωµένο σύστηµα GPS που κατευθύνει τις µέλισσες µε τη χρήση αντανακλαστικών σηµάτων.