BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Πιστοποιημένοι τεχνίτες μελισσοκομίας με την υπογραφή της TÜV Austria Ηellas

Την πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο ειδικότητα µε τη διαπιστευµένη πιστοποίηση της TÜV AUSTRIA HELLAS για τον «Τεχνίτη Μελισσοκοµίας» παρείχαν πρόσφατα ο οργανισµός πιστοποίησης σε συνεργασία µε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστηµών (Ι.Γ.Ε.).

Πιστοποιημένοι τεχνίτες μελισσοκομίας με την υπογραφή της TÜV Austria Ηellas

1
0
Πρόκειται για ένα µεγάλο βήµα διεθνούς πιστοποίησης της ειδικότητας του µελισσοκόµου, µε στόχο την αναβάθµιση του επιπέδου της παρεχόµενης εκπαίδευσης και την έγκυρη πιστοποίηση των επαγγελµατιών του κλάδου που επιλέγουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Η νέα αυτή συνεργασία των δύο κορυφαίων οργανισµών, χαράσσει και δρόµο στη συνεργασία ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των σύγχρονων απαιτήσεων κατάρτισης και πιστοποίησης και της περαιτέρω ανάδειξης του επαγγέλµατος του τεχνίτη µελισσοκοµίας. Σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγµατοποιήθηκε µέσα στον Οκτώβριο έγινε και η απονοµή των διαπιστευµένων πιστοποιητικών διεθνούς εµβέλειας στους πρώτους δέκα επιτυχόντες τεχνίτες µελισσοκόµους

«Η πιστοποίηση του Τεχνίτη Μελισσοκοµίας εφαρµόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και νιώθουµε ιδιαίτερη περηφάνια γι’ αυτό» αναφέρει µεταξύ άλλων ο γενικός ∆ιευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννης Καλλιάς, για να συµπληρώσει ότι: «Είµαστε περήφανοι που η εταιρεία µας αξιοποιώντας τη µακρά εµπειρία της στην παροχή ολοκληρωµένων υπηρεσιών Πιστοποίησης, Ελέγχου και Επιθεώρησης και έχοντας κορυφαία θέση στη χώρα µας στις πιστοποιήσεις του αγροδιατροφικού τοµέα, συµβάλλει από το δικό της µετερίζι, στην ενίσχυση του πρωτογενούς τοµέα της ελληνικής παραγωγής, σε συνεργασία µε το ΙΓΕ που αποτελεί τον πλέον αναγνωρισµένο και ουσιαστικά µοναδικό εκπαιδευτικό πάροχο υψηλού επιπέδου θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης για το επάγγελµα του µελισσοκόµου. Η ανάπτυξη ενός νέου µοντέλου παραγωγικής ανάπτυξης της πατρίδας µας, περνάει και µέσα από την πιστοποίηση των προσόντων του ανθρώπινου δυναµικού µας».

Εκπαίδευση νεών µελισσοκόµω

Η TÜV AUSTRIA HELLAS αναγνωρίζει τις ανάγκες του ελληνικού αγροτικού τοµέα και µε οδηγό την καινοτοµία θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο εργασιακό µέλλον, µε διευρυµένες επιλογές και προοπτικές για τους σύγχρονους επαγγελµατίες

Άλλωστε, η µελισσοκοµία στη χώρα µας έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο, καθώς για πολλούς αιώνες το καλό κλίµα σε συνδυασµό µε την ποικιλία στη µελισσοκοµική χλωρίδα, έχουν φέρει την Ελλάδα ως µια από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής του µε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας.

Σηµειωτέον ότι το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστηµών (Ι.Γ.Ε.) είναι ταυτισµένο µε την εκπαίδευση νέων µελισσοκόµων εγχώρια. Με ιστορία του που µετρά περισσότερα από 100 χρόνια, διαθέτει µαθητολόγιο στη µελισσοκοµία από το 1906, ενώ τα τελευταία 17 χρόνια περισσότεροι από 7.750 νέοι µελισσοκόµοι εκπαιδεύτηκαν στις δοµές του.

Επαγγελματική δεξιότητα µε εγγύηση

Οι συνεχείς αλλαγές στην τεχνολογία, την επιστήµη αλλά και την οικονοµία και την κοινωνία, οι απαιτήσεις για πιστοποιηµένη γνώση, αναδεικνύουν την ανάγκη για διαρκή διεύρυνση δεξιοτήτων των επαγγελµατιών. Στόχος κάθε εργαζοµένου είναι να ανταποκρίνεται µε επιτυχία στις ολοένα αυξανόµενες προκλήσεις του εργασιακού περιβάλλοντος, ώστε να ενισχύει την επαγγελµατική του εξέλιξη. Η TÜV AUSTRIA HELLAS, αντιλαµβανόµενη την ανάγκη για εγγυηµένη επαγγελµατική πιστοποίηση, διαθέτει διαπίστευση, από το Ε.ΣΥ.∆. για την πιστοποίηση επαγγελµατικών προσόντων και δεξιοτήτων, σύµφωνα µε το ∆ιεθνές Πρότυπο ∆ιαπίστευσης ISO/IEC 17024. Η διεθνής αναγνωρισιµότητα του ονόµατος της TÜV AUSTRIA HELLAS αποτελεί εχέγγυο για τον πιστοποιηµένο επαγγελµατία εντός και εκτός Ελλάδας, αναδεικνύοντας το επίπεδο των προσόντων του στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία