BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

«Think Pink» ή αλλιώς «όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά» θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι παραβρεθούν στο ραντεβού του Wine Club THESSALONIKI'96, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο The Met Hotel.

Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

2
0

Η ζήτηση για ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνεται. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Κι όμως, αν γυρίζαμε στις αρχές της χιλιετίας, οι προοπτικές δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες… Ήταν μόλις μετά από το 2005 που το ροζέ κρασί, ακολουθώντας παγκοσμίως μια έντονα ανοδική πορεία, μπήκε στη λίστα επιλογών εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, άλλαξαν για χάρη του συνήθειες.

Η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια, έχοντας φτάσει στα 24,3 εκατ. εκατόλιτρα (O.I.V. Statistics 2015).

Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως!

Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. Οι κύριες ροζέ χώρες και τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παγκόσμια «ροζέ» παραγωγή είναι οι:

-Γαλλία: 28%

-Ισπανία: 21%

-Η.Π.Α.: 14%

-Ιταλία: 10%

-Γερμανία: 2%

Στην επόμενη συνάντησή μας με θέμα «Think Pink» θα παρακολουθήσουμε σε αριθμούς, πίνακες και διαγράμματα την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων των ροζέ κρασιών. Θα διερευνήσουμε τους λόγους που την προκάλεσαν.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ροζέ κρασιών από ολόκληρη την αμπελουργική Ελλάδα διερευνώντας τον ρόλο της ποικιλιακής σύνθεσης, της περιοχής προέλευσης, των οινοποιητικών τεχνικών.

Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο και οινοποιό Νίκο Καρατζά από την Oenops.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI '96 για τη σεζόν 2017 – 2018 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

 

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία