Με 17 χρυσά, 30 αργυρά και 53 χάλκινα οι ελληνικές ετικέτες αναδεικνύονται στους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού. Με μια ανοιχτή για όλους εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει τα βραβευθέντα προϊόντα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνέδριο με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το ελαιόλαδο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης απονομής και του συνεδρίου:
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
10:00-17:00: Εκδήλωση Γευσιγνωσίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να επισκεφτούν και να δοκιμάσουν τα ελαιόλαδα.
17:00-17:10: Καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης – δρ. Ελένη Μέλλιου, επικεφαλής του πάνελ για τον διαγωνισμό ισχυρισμού υγείας
Τίτλος: Οδηγίες για την παραγωγή ελαιολάδου με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και ιδιότητες προστασίας της υγείας
17:15-17:25: Dr. Simon Poole, εκπρόσωπος οργανισμού για τη Μεσογειακή διατροφή
Τίτλος: Διατροφή βασισμένη στο ελαιόλαδο – Κερδίζοντας Καρδιές και Μυαλά για την Υγεία
17:30-17:40: Dan Flynn, διευθυντής του UC Davis Olive Center
Τίτλος: Διαμορφώνοντας μια συνείδηση για το Ελαιόλαδο και την Υγεία
17:45-18:30: Τελετή απονομής βραβείων των ελαιολάδων με ισχυρισμό υγείας
18:30-18:40: Εμμανουήλ Σαλιβαράς, επικεφαλής του πάνελ για τον διαγωνισμό ποιότητας
Τίτλος: Τα μυστικά για ένα ποιοτικό ελαιόλαδο
18:45-18:55: Δημήτρης Σκουρογιάννης, επικεφαλής πάνελ για τον διαγωνισμό συσκευασίας
Τίτλος: Συσκευασία και Ελαιόλαδο
19:00-20:00: Τελετή απονομής βραβείων για τα ποιοτικά ελαιόλαδα και για τα ελαιόλαδα με την καλύτερη συσκευασία