BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Το «χρυσό» Samos Anthemis στα 10 καλύτερα Μοσχάτα του κόσμου!

Το γλυκό κρασί Samos Anthemis 2012, του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου κατατάχτηκε στα «10 Καλύτερα Μοσχάτα» για το 2018 (Top 10 Best Muscats du Monde 2018), αφού πρώτα απέσπασε ακόμη ένα Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό!

Το «χρυσό» Samos Anthemis στα 10 καλύτερα Μοσχάτα του κόσμου!

0
0

Ο διαγωνισμός «Muscats Du Monde», («Μοσχάτα του Κόσμου») διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία και αφορά μόνο στην ποικιλία του Μοσχάτου από 25 χώρες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει το νησί της Σάμου, όπου η αμπελοκαλλιέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το «Άσπρο Μοσχάτο», από το οποίο παράγονται τα διεθνούς φήμης γλυκά αλλά και ξηρά κρασιά του Συνεταιρισμού.

Το Samos Anthemis 2012 δεν απέσπασε μόνο ένα ακόμη Χρυσό μετάλλιο σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά κατάφερε να ενταχθεί και στη λίστα των 10 Καλύτερων Κρασιών, τοποθετώντας αντίστοιχα και την Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες οινοπαραγωγές χώρες. Μία τέτοια διάκριση, επιβεβαιώνει την υπεροχή του Σαμιώτικου Μοσχάτου, δικαιώνοντας παράλληλα την πατρογονική καλλιέργεια και την καθημερινή εργασία των αμπελοκαλλιεργητών του Συνεταιρισμού, στον οποίο εμπιστεύονται τον κόπο τους.

Παλαιωμένο επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, τo Samos Anthemis 2012 είναι ένας εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος. Έχει βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου, συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο C.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε
www.samiaampelos.g
www.samoswine.gr

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε
Τζέσικα Μανιάτη Τηλ: 210 6014317, κιν: 694 6172125, jmaniati@beyondcommunications.g
Παναγιώτης Ντάρμος Τηλ: 210 6014125, κιν: 698 2472019, pntarmos@beyondcommunications.gr
Μαίρη Μαρίπα  Tηλ: 210 6014024, κιν.: 694 5467076, maripa@beyondcommunications.g

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού
Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία