Με δύο χαρακτηριστικά κρητικά βότανα, το φιλέτο σαλιγκαριού αποκτά ιδιαίτερα τονωτικές ιδιότητες και αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση. Το φιλέτο σαλιγκαριού σε τσάι φασκόμηλου έχει το ελάχιστο δυνατό αλάτι διατηρεί όμως στο απόλυτο τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης.
Επιπλέον, η Escargot de Crete ανακοινώνει μέσω του εμπνευστή και δημιουργού της Δρ. Κιαγιά, την ίδρυση του «Κέντρου Ερευνών EscargotdeCrete» που σκοπό έχει την ανάλυση της σχέσης των σαλιγκαριών που παράγει μέχρι σήμερα με βιοδυναμικές και βιολογικές αρχές κατά του καρκίνου, των καρδιοπαθειών, του Alzheimer και της παχυσαρκίας.