BACK TO
TOP
Brand name

Είκοσι ελληνικά ελαιόλαδα βραβεύτηκαν στη Νέα Υόρκη

Λιγότερα ελληνικά ελαιόλαδα από πέρυσι βραβεύθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης.

3
0

Είκοσι ελαιόλαδα από την Ελλάδα, βραβεύθηκαν ως τα «καλύτερα του κόσμου» στο Διεθνή Διαγωνισμό ελαιολάδου 2016 που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, το ποσοστό των βραβευμένων ελαιολάδων της χώρας μας ήταν σαφώς μικρότερο από πέρυσι.

Η Ελλάδα έλαβε συμμετοχή στο διαγωνισμό με 180 διαφορετικά ελαιόλαδα, περισσότερα από κάθε άλλο συμμετέχοντα-εκτός της Ιταλίας, που έλαβε μέρος με 184. Ο υψηλός αριθμός των ελληνικών συμμετοχών είναι ενδεικτικός της προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα να δημιουργήσει προϊόντα ποιότητας που ξεχωρίζουν στην αγορά. Ωστόσο, μόνο το 11% αυτών βραβεύθηκε συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό ποσοστό που ήταν 21% και την θριαμβεύτρια Ιταλία με 59%.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διαγωνισμού, Κέρτις Κορντ «η πτώση από το 21% στο 11%, σίγουρα θα αναγκάσει πολλούς να επανεξετάσουν τη διαδικασία παραγωγής». Από τη μεριά του, ένας Έλληνας παραγωγός δήλωσε «Εμείς οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες. Πολλοί πρέπει να προβούν σε αλλαγές για να βελτιώσουν την ποιότητα του ελαιολάδου τους, αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως είμαστε οι καλύτεροι. Ο εγωισμός μας τυφλώνει».

«Πέρυσι πιστέψαμε πως βλέπουμε μια καθαρά ανοδική τάση όταν το 22% των ελληνικών συμμετοχών βραβεύθηκε», ανέφερε ο πρόεδρος της διοργάνωσης. «Ωστόσο, η απογοητευτική πτώση της φετινής χρονιάς θα κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν τον τρόπο παραγωγής τους».

Τα 20 ελληνικά ελαιόλαδα που βραβεύθηκαν κατέπληξαν την κριτική επιτροπή των 15 κριτών με την ποιότητά τους. Δύο από αυτά βραβεύθηκαν ως τα καλύτερα στην κατηγορία τους, τα 8 έλαβαν χρυσά μετάλλια και τα 10 αργυρά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία