Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την πιστοποίηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της ΕΕ στις 24 Αυγούστου.
Αν εντός τριών μηνών δεν υποβληθούν ενστάσεις, τότε η διαδικασία θα είναι ολοκληρωμένη και το ροδίτικο προϊόν θα είναι πιστοποιημένο σε επίπεδο ΕΕ.
Να σημειωθεί ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι αντίστοιχες διαδικασίες για το κρασοτύρι της Κω, το λόπι της Κατταβιάς και τη σιτάκα της Κάσου, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκεται το μέλι της Καλύμνου.