BACK TO
TOP
Brand name

Αντίσταση των απανταχού μπυρόφιλων στις εξαγορές των μικροζυθοποιείων

Με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η ανάπτυξη της µικροζυθοποιίας συνεχίζει απρόσκοπτα, οι µεγάλες εταιρείες παραγωγής ζύθου δείχνουν ορεξάτες να βάλουν το δάχτυλο στο µέλι. Από τη µεριά τους οι καταναλωτές, ή πιο σωστά «λάτρεις» της χειροποίητης µπύρας, δείχνουν εχθρικοί καθώς θεωρούν ότι οι εξαγορές συνεπάγονται την παράδοση των ηνίων από τον παθιασµένο ζυθοποιό στον ψυχρό λογιστή.

Αντίσταση των απανταχού μπυρόφιλων στις εξαγορές των μικροζυθοποιείων

1
0
Η Μ. Βρετανία είναι µία από τις χώρες όπου το boom της µικροζυθοποιίας φαίνεται ξεκάθαρα. Χαρακτηριστικά, οι εγγραφές νέων ετικετών στη χώρα αυξήθηκαν κατά 19% το 2016, κυρίως λόγω της µικροζυθοποιίας, σύµφωνα µε τη συµβουλευτική εταιρεία RPC. Παράλληλα, ο αριθµός των νέων ανεξάρτητων µικροζυθοποιείων έφτασε τα 520 το 2016, έναντι των 336 το 2015. 

Όπως ήταν αναµενόµενο, οι πολυεθνικές εταιρείες δεν θα άφηναν τα µερίδια αγοράς, που ακόµη είναι µικρά, να χαθούν αµαχητί. Σοκ είχε προκαλέσει στον κλάδο και το καταναλωτικό κοινό το ∆εκέµβριο του 2015, η απόφαση του J. Cuppaidge,  ιδιοκτήτη της Camden, να αποδεχθεί την προσφορά εξαγοράς από την AB InBev, που αποτελεί «θανάσιµο» εχθρό των απανταχού εναλλακτικών µπυρόφιλων, που µίλησαν καθαρά για προδοσία.  
Αναµένουµε να δούµε την εξέλιξη του φαινοµένου της συγκέντρωσης στη χώρα µας. Κάποια πρώτα σηµάδια υπάρχουν, καθώς εταιρείες µαζικής παραγωγής φτιάχνουν δικές τους χειροποίητες µπύρες, ενώ πλανώνται φήµες επικείµενης εξαγοράς.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία