BACK TO
TOP
Brand name

Σεμινάριο και δοκιμή ελληνικών κρασιών στο Σαν Φρανσίσκο

Σεμινάριο οινογνωσίας ελληνικών οίνων από τον διακεκριμένο οινοχόο Master of Wine, Κωνσταντίνο Λαζαράκη, έλαβε χώρα σε εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ στις 10 Μαΐου, ενώ ακολούθησε γευστική δοκιμή οίνων από πολλά ελληνικά οινοποιία.

3
0

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί έναν από τους σταθμούς της περιοδείας προβολής του ελληνικού κρασιού, που πραγματοποιεί φέτος η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου στη Βόρεια Αμερική, κατά το διάστημα 1 έως 15 Μαΐου, με δράσεις σε Καναδά και ΗΠΑ. Οι εκδηλώσει αυτές απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της οινικής αγοράς. Το παρών έδωσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στον Σαν Φρανσίσκο κ. Αντώνιος Σγουρόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους της ΕΔΟΑΟ και τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.

Το σεμινάριο οινογνωσίας (εκπαιδευτικό workshop) με ομιλητή τον κ. Λαζαράκη είχε ως τίτλο «Exploring Greek Wine ... the Next Generation» και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση γηγενών ποικιλιών (μοσχοφίλερο, ασύρτικο, ξινόμαυρο, σαββατιανό κλπ) από διάφορα μέρη της Ελλάδας

Στη συνέχεια, σε παρακείμενο χώρο, πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή (walk around tasting) ελληνικών κρασιών από 38 οινοποιεία που αντιπροσώπευαν όλες τις σημαντικές οινικές περιοχές της χώρας. Σε αρκετές περιπτώσεις ήταν παρόντες οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί, ενώ σε άλλες οι εισαγωγείς τους ή άλλοι τοπικοί τους συνεργάτες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία