BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Αύξηση 5% στις επιχειρήσεις βιολογικών στις ΗΠΑ

Αύξηση 5% κατέγραψε στον αριθμό των επιχειρήσεων καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA), οι οποίες και φτάνουν τις συνολικά 19.474 πιστοποιημένες.

Αύξηση 5% στις επιχειρήσεις βιολογικών στις ΗΠΑ

4
0
Σύμφωνα με το USDA, από το 2002 όπου συλλέγονται στοιχεία για τους βιοκαλλιεργητές, το ποσοστό τους έχει αυξηθεί κατά 250%. Αξίζει να σημειωθεί πως εγκεκριμένες εκμεταλλεύσεις βιολογικών λειτουργούν παγκοσμίως 27.814, από τις οποίες η Αμερική κατέχει τις 19.47

«Καθώς η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα συνεχίζει να ακμάζει, όλο και περισσότεροι παραγωγοί μπαίνουν στη συγκεκριμένη αγορά» είπε ο γραμματέας του υπουργείου Tom Vilsack. «Η όλο αυξανόμενη ζήτηση για βιολογικά προϊόντα ευνοεί κυρίως τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.

Σημειώνεται τέλος, πως το USDA χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας, η οποία θα χρησιμεύει ως ένα μητρώο μέσα στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι βιοκαλλιεργητές. Το σύστημα αυτό έχει σκοπό να εκσυγχρονίσει την αναζήτηση παραγωγών από μεταποιητικές μονάδες. Η πλατφόρμα αυτή αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2015.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία