BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Η έκθεση Freskon 2024 έρχεται στις 11-13 Απριλίου

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρούτων και λαχανικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Freskon 2024 έρχεται στις 11 έως 13 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονικής. Τιμώμενη χώρα η Πολωνία στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα συμμετέχει στο Περίπτερο 13 (Stand 37), αφού κατέχει εξέχουσα θέση στην παραγωγή και τις εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

Freskon-Helexpo

304
0

Η Τιμώμενη Χώρα Πολωνία έρχεται με μια συμμετοχή 15 επιχειρήσεων που θα αναπτυχθεί στο Περίπτερο 13, ενώ στη Freskon θα «τρέξει» και πρόγραμμα hosted buyers από 33 χώρες, ακόμα πιο διευρυμένο από την περσινή διοργάνωση. Ο διεθνής χαρακτήρας της Freskon όμως υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι έχει προσελκύσει επιχειρήσεις από 15 χώρες.

Επίσης, για όγδοη χρονιά, η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το περιοδικό Φρουτονέα θα διοργανώσει στο πλαίσιο της Freskon το FreshConMarket 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου και θα φέρει σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με υπεύθυνους αγοραστές κορυφαίων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης.

Η Freskon, συνιστά σημείο αναφοράς στον κλάδο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, την τόνωση του εμπορίου και των εξαγωγών της, αλλά και την ενίσχυση της γενικότερης εξωστρέφειάς της.

Μεταξύ των φετινών συμμετοχών ξεχωρίζουν συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς/εξαγωγείς, έμποροι λιανικής, ελληνικές και ξένες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης. Επίσης, εκπροσωπούνται με τα τοπικά τους προϊόντα έξι Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Freskon θα διοργανωθεί στις 11 Απριλίου το καθιερωμένο της Συνέδριο, που φέτος είναι αφιερωμένο στον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο του βερίκοκου και συγκεντρώνει εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας τα επίκαιρα ζητήματα που το αφορούν, όπως: οι ποικιλίες, οι ασθένειες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, η διατηρησιμότητα, η συσκευασία και η καταναλωτική συμπεριφορά.

Στις 13 Απριλίου η Freskon φιλοξενεί επίσης φόρουμ για το ακτινίδιο, όπου θα συμμετάσχουν ειδικοί από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής ακτινιδίων, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Παράλληλα με τη Freskon θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μια νέα έκθεση για τα logistics και τις μεταφορές, η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO, οργάνωσης της O.MIND CREATIVES, στο πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO.


Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.freskon-expo.gr/


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία