BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Επιτυχής για το σπανάκι η πρώτη χρονιά στον κάμπο

Τη δική του θέση στο καλλιεργητικό χάρτη του θεσσαλικού κάµπου εδραιώνει σταδιακά το βιομηχανικό σπανάκι το οποίο κερδίζει επίσης στρέμματα και σε καλλιεργητικές ζώνες γύρω από τους ποταμούς Αλιάκμονα, Στρυμόνα και Λουδία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Μαϊου μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

Επιτυχής για το σπανάκι η πρώτη χρονιά στον κάμπο

3
0
Eυνοϊκές συνθήκες έχουν διαμορφωθεί για τους παραγωγούς συμπύρηνων ροδάκινων δύο μήνες πριν την έναρξη της φετινής εμπορικής σεζόν, καθώς παρουσιάζεται εντονότερη ζήτηση για την κομπόστα του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη για την κομπόστα του ‘14, που επίσης ήταν αυξημένη.

Παράλληλα, στη δημιουργία ενός δικτύου για την αξιοποίηση  της βιοποικιλότητας και της βελτίωσης της ποιότητας  των ελληνικών οπωροφόρων δέντρων, με σκοπό την παραγωγή φρούτων που θα αποδίδουν και καλύτερο εισόδημα στον Έλληνα παραγωγό προχωρά μια ομάδα  ερευνητών της εγχώριας πανεπιστημιακής κοινότητας,  από κοινού με ιδιωτικές εταιρείες του χώρου. Γι’ αυτό το θέμα υπάρχει 4σέλιδο αφιέρωμα όπου ξεχωρίζουν τα Μπακιρτζέικα κεράσια, τα Λεμονάτα ροδάκινα Βόλου και τα Mήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως.

Μεταξύ άλλων, διαβάστε στο Fresher Μαΐου μεγάλο αφιέρωμα με ομιλίες ειδικών του κλάδου όπως και παραγωγών από την 1η διεθνή έκθεση για τα οπωροκηπευτικά, τη FRESKON, και την ισχυρή παρουσία των ελληνικών περιπτέρων. Επίσης, όλα τα νέα της αγοράς για το πεπόνι και το κολοκυθάκι θερμοκηπίου, για τις μελιτζάνες,  το υπαίθριο καρπούζι, το αγγούρι και τη φράουλα βρίσκονται στο Fresher Μαΐου. Τέλος, για τις καλλιεργητικές φροντίδες δισέλιδο αφιέρωμα στο περιοδικό για την ευελιξία που προσφέρουν οι μικροεμβολιασμοί στις επαναφυτεύσεις στον εγχώριο κλάδο της δενδροκομίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία