Και αυτό, γιατί οι τελευταίοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και φέτος -για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά- έχοντας απολέσει ένα σηµαντικό µέρος της παραγωγής τους, λόγω των ζηµιών που υπέστησαν από τις κακές καιρικές συνθήκες στο στάδιο της καρπόδεσης.
Μάλιστα το ανησυχητικό είναι ότι η εκδοχή των 30 λεπτών ανά κιλό -που πρακτικά µεταφράζεται ότι ο παραγωγός θα πάρει στο χέρι 27 λεπτά, αφού 1 λεπτό αντιστοιχεί στο µεταφορικό κόστος και 2 λεπτά είναι η παρακράτηση υπέρ του συνεταιρισµού ή της οµάδας παραγωγών- συνιστά τη θετική έκβαση σε σχέση µε το τί µέλλει γενέσθαι στο µέτωπο των τιµών. ∆ιότι, την ίδια στιγµή, υπάρχουν και φήµες, που θέλουν να υπερισχύουν, µέσα στις τάξεις των µεταποιητών, οι φωνές που ζητούν να διατηρηθεί η περυσινή τιµολογιακή πολιτική, των 28 λεπτών το κιλό.
Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Ιουλίου.