BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Έτοιμο να συγκομιστεί το γερμανικό σπαράγγι

Ξεκινάει η σεζόν για το γερμανικό σπαράγγι, με τις πρώτες μικρές ποσότητες να έχουν ήδη συγκομιστεί, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα.

Έτοιμο να συγκομιστεί το γερμανικό σπαράγγι

2
0

Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών αναμένονται μεγαλύτερες ποσότητες του προϊόντος γύρω στα μέσα Απριλίου. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Τα προηγούμενα έτη η συγκομιδή του γερμανικού σπαραγγιού άγγιζε τους 120.000 τόνους. Αυτή η παραγωγή αντιστοιχούσε σε 1,5 κιλό προϊόντος για τον κάθε Γερμανό καταναλωτή. Οι παραγωγοί αναμένουν ότι οι ποσότητες θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Ωστόσο, οποιαδήποτε εκτίμηση είναι επισφαλής καθώς η καλλιέγεια του σπαραγγιού επηρεάζεται όσο καμία άλλη από τη θερμοκρασία και τον ήλιο.

Περαιτέρω,  καθώς η προσφορά επηρεάζει την τιμή, δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις ακόμη. Στην αρχή της σεζόν οι τιμές δεν φαίνεται να πέφτουν από τις περσινές.

Στη Γερμανία το σπαράγγι καλλιεργείται σε μία έκταση 22.000 εκταρίων. Οι κύριες περιοχές όπου καλλιεργείται είναι η Κάτω Σαξονία με 4.929 εκτάρια, με την Βόρεια Βεστφαλία να ακολουθεί με 3.724 εκτάρια.  

(Πηγή: freshplaza.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία