BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Χαλάζι «χτύπησε» τα πυρηνόκαρπα στη Μούρθια

Ισχυρές βροχές και χαλάζι κατέστρεψαν 2.800 εκτάρια με ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια και άλλα πυρηνόκαρπα σε αρκετές περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της Μούρθια. Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν σε μέρη όπως το Βέγκα Μέντια και η κοιλάδα Ρικότε.

Χαλάζι και παγετός σάρωσαν σοδειές στη βόρεια Ελλάδα

13
0

Οι βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από χαλάζι, κράτησαν ολόκληρο το απόγευμα της Παρασκευής 27 Απριλίου επηρεάζοντας σημαντικά τις καλλιέργειες. Ο πρόσφατα διορισμένος Σύμβουλος Νερού, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Μιγκέλ Άνγκελ ντελ Αμόρ, επισκέφτηκε το Σάββατο την περιοχή και δήλωσε: «Μετά από τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι περίπου 2.800 εκτάρια καταστράφηκαν».

Ο Σύμβουλος δήλωσε στους καλλιεργητές ότι θα έχουν την στήριξη της τοπικής κυβέρνησης. Από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν πιο πολύ ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, αμπέλια, ροδάκινα παραγκουάγιο και επιτραπέζια σταφύλια, κυρίως στους δήμους Ούλεα, Φορτούνα και Μολίνα ντε Σεγκούρα, όπως επίσης και σε μερικές περιοχής της Χουμίγια και της Σαντομέρα.

Ο Ντελ Αμόρ υπογράμμισε ότι εμπειρογνώμονες του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκίνησαν αμέσως, σε συνεργασία με τους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές, τις απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να έχουν μια πλήρη και ακριβή εκτίμηση της ζημιάς κατά το συντομότερο δυνατόν.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα, υπολογισμός των καταστροφών. Έπειτα, μόλις έχουμε αυτήν την πληροφορία, θα την μεταφέρουμε στο Υπουργείο Γεωργίας, ώστε να ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα στήριξης», δήλωσε ο Σύμβουλος.

Σημειωτέον, η περίοδος για τα πυρηνόκαρπα βρίσκεται στο απόγειό της αυτούς τους μήνες και η κακοκαιρία κατέστρεψε ακόμα φύλλα και κλαδιά, όπως και φρούτα, τα οποία κατά συνέπεια είναι τώρα κατάλληλα μόνο για την παραγωγή χυμών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία