BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Οι ασθένειες που «καραδοκούν» στις αχλαδιές

Στις αχλαδιές πολλών περιοχών ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες κινητές μορφές της ψύλλας, όπως ανακοινώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό, οι γεωπόνοι του Κέντρου συνιστούν στους παραγωγούς να ελέγχουν τις αχλαδιές από το στάδιο της εμφάνισης των κλειστών λουλουδιών μέχρι και την πλήρη άνθηση, ανάλογα δε με τον αριθμό των προνυμφών και των αυγών της ψύλλας που θα παρατηρηθούν, θα πρέπει να επέμβουν με το κατάλληλο σκεύασμα για την αποτελεσματική καταπολέμησή της.

Ψήλωσε η κοντούλα αχλαδιά

3
0
Επειδή τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας η οπλοκάμπη προκαλεί σοβαρές ζημιές, συνιστάται η καταπολέμησή της με ένα κατάλληλο σκεύασμα, όταν οι αχλαδιές θα βρίσκονται στο τέλος της άνθησης έως την έναρξη της πτώσης των πετάλων.
Τέλος, αυτή την εποχή, συνιστάται και η προστασία των ανοιγμένων λουλουδιών στις αχλαδιές, από το βακτηριακό κάψιμο, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες, τις μέγιστες θερμοκρασίες και τη σχετική υγρασία. Βέβαια μετά την άνθηση και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, οι παραγωγοί θα πρέπει να επιθεωρούν τα κτήματά τους, να αφαιρούν και να καίνε τα προσβεβλημένα κλαδιά
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία