BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Κόκκαλης: Προτεραιότητα στην αναβάθμιση του αρδευτικού Λάρισας

Παρεμβάσεις στις αρδευτικές υποδομές του δήμου Κιλελέρ, στον ομώνυμο οικισμό επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Κόκκαλης: Προτεραιότητα στην αναβάθμιση του αρδευτικού Λάρισας

2
0

Μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Βάιος Βισβίκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο και πρώην δήμαρχος κ. Ρίζος Κομήτσας και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αρδευτικά έργα σε μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή όπως είναι ο δήμος Κιλελέρ, είναι έργα σημαντικά, έργα πνοής που συμβάλουν τα μέγιστα τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες στο νομό Λάρισας. Παράλληλα όμως, προσφέρουν και την απαιτούμενη αντιπλημμυρική θωράκιση. Επισκεφτήκαμε σήμερα το Κιλελέρ για να δούμε τις εργασίες καθαρισμού ενός μεγάλου αρδευτικού καναλιού, ενώ αντίστοιχα έργα θα επεκταθούν σύντομα και σε άλλα μεγάλα αρδευτικά κανάλια.

Ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνουμε και θα δώσουμε ακόμη περισσότερη βαρύτητα στις ανάγκες της περιοχής του νομού Λάρισας, σχεδιάζοντας τη διαπλάτυνση, αναβάθμιση και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των καλλιεργητών.

Σύντομα θα υπάρξει δε, μία δίκαιη κατανομή των αρδευτικών τελών, διότι αυτά τα έργα είναι ανταποδοτικά. Δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι όχι αρδευτικά τέλη. Θα υπάρξει παρέμβαση και λύση στο θέμα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την Περιφέρεια και τους δήμους με στόχο την στήριξη του αρδευτικού δικτύου της περιοχής μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία