BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Κοινοτική ενίσχυση 154 εκατ. για ασθένειες ζώων και φυτών

Στα ζωικά χορηγήθηκαν 143 εκατ. ευρώ για 134 ασθένειες και στα φυτικά 13 εκατ. για 46 εχθρούς φυτών.

2
0

Κονδύλι ύψους 154 εκατ. ευρώ για προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση των ασθενειών των ζώων (ζωονόσων) και ασθενειών που μεταφέρονται από τα ζώα στους ανθρώπους (ζωοανθρωπονόσων), αλλά και για προγράμματα που αφορούν την στήριξη προγραμμάτων έρευνας για τους εχθρούς των φυτών μέσα στο 2018 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, ο Επίτροπος για την υγεία και την ασφάλεια τροφίμων Vytenis Andriukaitis δήλωσε σχετικά με την απόφαση αυτή τα εξής:

«Τα ποσά που απονεμήθηκαν σήμερα, δείχνουν ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ασθένειες των ζώων  και φυτών. Τα ποσά αυτά θα βοηθήσουν τα κράτη μέλη να προσδιορίσουν και να δράσουν εγκαίρως, ενάντια στις εξάρσεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των ζώων και του ανθρώπου, το εμπόριο και την οικονομία».

Στον τομέα υγείας των ζώων, χορηγήθηκαν 143 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουν την εφαρμογή των 134 εγκεκριμένων προγραμμάτων για την εξάλειψη, τον έλεγχο και την παρακολούθηση ασθενειών όπως η φυματίωση και η βρουκέλωση των βοοειδών, η λύσσα, η αφρικανική πανώλη των χοίρων και η οζώδης δερματίτιδα.

Στον τομέα της υγείας των φυτών, η Ευρωπαϊκή ένωση έχει δεσμεύσει γύρω στα 13 εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση 46 ασθενειών και εχθρών των φυτών σε 24 κράτη μέλη το 2018, με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων να πηγαίνει για την αντιμετώπιση της Ξυλέλας (Xylella fastidiosa) έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς των φυτών στον κόσμο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία