BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Από 0,5 έως 1 ευρώ οι τιμές παραγωγού για τα επιτραπέζια σταφύλια της Κρήτης

Εντός του επόμενου δεκαήμερου αναμένεται να εμφανιστεί το πραγματικό μέγεθος των ζημιών στα σταφύλια, κυρίως επιτραπέζια, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης 7 Αυγούστου σε αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης.

Αισιοδοξία για τη φετινή παραγωγή σταφυλιών στην Αυστραλία

1
0

Οι ασυνήθιστες στην Κρήτη αυγουστιάτικες βροχές, που κάποιες φορές συνοδεύονταν και από χαλάζι, διήρκησαν περίπου 3 ώρες. Οι αμπελουργοί ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο τα σταφύλια να υποστούν σημαντικές ζημιές. «Δεν ξέρουμε ακόμα το πραγματικό μέγεθος των ζημιών. Θα φανεί σε λίγες ημέρες και σε πολύ μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα ακολουθήσουν. Ανησυχούμε για την όξινη σήψη που είναι πάρα πολύ πιθανόν να βγάλει εκτός εμπορίου μεγάλες ποσότητες επιτραπέζιων σταφυλιών» είπε ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Μύρων Χιλετζάκης.

Να σημειωθεί ότι από τις 4 Αυγούστου είχε ξεκινήσει στην Κρήτη η συγκομιδή επιτραπέζιων σταφυλιών με τιμές παραγωγού να κινούνται σε ικανοποιητικά για τους ίδιους επίπεδα μεταξύ 0,50 έως 1 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα (ψιλόρωγα – χοντρόρωγα σταφύλια). Οι παραγωγοί ανησυχούν και για την πτώση των τιμών, φαινόμενο που παρατηρείται σχεδόν πάντα, μετά από βροχές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία