BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Τα «Χαρμάνια του Ασύρτικου» σε συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96

Για τη 19η χρονιά λειτουργίας του ετοιμάζεται το Wine Club THESSALONIKI ’96. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 θα ξαναβρεθούμε για να ξεκινήσουμε το ετήσιο ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού, που όπως κάθε χρόνο θα μας κρατήσει ενήμερους για οτιδήποτε καινούργιο και σημαντικό συμβαίνει στον άκρως γοητευτικό αυτό χώρο. Και σε αυτή την πρώτη, για τη φετινή σεζόν συνάντησή μας θα ασχοληθούμε με τα «Χαρμάνια του Ασύρτικου».

Οινική ιστορική αναδρομή από το Wine Club THESSALONIKI ’96

2
0

Με λεπιδωτή οξύτητα, όγκο, γενναιόδωρη αλκοόλη, πυκνό άρωμα εσπεριδοειδών και μεταλλική επίγευση, το Ασύρτικο είναι το πιο δυναμικό και περιζήτητο ελληνικό λευκό σταφύλι. Ξεκινώντας από την πατρίδα του τη Σαντορίνη κατέκτησε τη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το Ασύρτικο έχει δώσει εξαίρετα κρασιά κι όταν χαρμανιάζεται με σταφύλια που συμβάλλουν στην αρωματική τόνωση και τη γευστική πολυπλοκότητα των κρασιών του. Κορυφαία παραδείγματα τα χαρμάνια του με Αθήρι και Αηδάνι, με τη Μαλαγουζιά και βεβαίως με τις γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc και Chardonnay.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικές εκφράσεις των χαρμανιών του Ασύρτικου με ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες. Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο και οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία