BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Λιγότερη αλλά ποιοτική η Μαυροδάφνη Αχαΐας φέτος

Η παραγωγή Μοσχάτου, Μαυροδάφνης στην Αχαΐα είναι μειωμένη 10-15% από πέρυσι, αλλά ποιοτική.

Κατακτούν τις διεθνείς αγορές οι οίνοι της Αχαΐας

1
0

Για την Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή Επαρχίας Πατρών, ο τρύγος ξεκίνησε κανονικά στις  21 Αυγούστου, με πρώτη ποικιλία τη Μαύρη Κορινθιακή, και ακολούθησαν οι ποικιλίες Μοσχάτο, Μαυροδάφνη, Cabernet, και ποικιλιακά λευκά Chardonnay και Μαλαγουζιά.

Οι βροχοπτώσεις και η υγρασία του Ιουλίου ανάγκασαν τους αμπελουργούς σε συχνά ραντίσματα και άλλες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα τα οινοστάφυλα που έχουν παραληφθεί μέχρι τώρα από τα οινοποιία να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα σήψης.

Η παραγωγή του Μοσχάτου και της Μαυροδάφνης είναι μειωμένη σε σχέση με τον τρύγο του 2013 κατά 10-15% τουλάχιστον αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά με μόνη εξαίρεση τον σακχαρικό τους τίτλο που εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον περσινό μέσο όρο.

Ο τρυγητός του ροδίτη που αποτελεί και την βασική ποικιλία της περιοχής ξεκίνησε δειλά σε ορισμένα οινοποιία της περιοχής λόγω των αναμενόμενων βροχοπτώσεων με πιθανή εμφάνιση ωιδίου και περονόσπορου. Η ποιότητα είναι αρκετά καλή χωρίς προβλήματα σήψης, αλλά με σχετικά χαμηλό σακχαρικό τίτλο και καλή οξύτητα.

Οι βροχοπτώσεις των αρχών Οκτωβρίου καθυστέρησαν τον τρυγητό, αλλά με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, παρατηρήθηκε μια σαφής βελτίωση και του σακχαρικού τίτλου, με αποτέλεσμα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα περυσινά επίπεδα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία