BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Σε άνοδο η αγορά ελαιολάδου της Ινδίας, λόγω αυξημένης κατανάλωσης

Ενθαρρυμένοι από την ραγδαία εξάπλωση της μεσαίας τάξης και την αυξημένη ενημέρωση για τα οφέλη του ελαιόλαδου στην υγεία, οι Ινδοί καταναλωτές απολαμβάνουν τη διεθνή προσοχή στο ελαιόλαδο, με την ινδική κυβέρνηση να ακολουθεί το παράδειγμα.

Σε άνοδο η αγορά ελαιολάδου της Ινδίας, λόγω αυξημένης κατανάλωσης

0
0
Το τρέχον ποσοστό της ινδικής κατανάλωσης ανέρχεται σε 100-110 τόνους ετησίως, αλλά η ινδική αγορά ελαιόλαδου αναμένεται να αυξηθεί με σταθερό ρυθμό 25% ανά έτος, ένα ποσοστό που αναμένεται να διατηρήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ισπανικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί.

Η αύξηση στην κατανάλωση οφείλεται στην επιτυχία της ισπανικής διαφημιστικής καμπάνιας, ενώ η ανταγωνίστρια Ιταλία είναι συνώνυμο του ελαιολάδου στην Ινδία.

Η τοπική παραγωγή ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, εν μέρει εξαιτίας της επιτυχίας της ανταγωνιστικής αγοράς ρυζιού. Αλλά καθώς η κατανάλωση συνεχίζει την ανοδική της πορεία, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή, ειδικά στον Βορά όπου η ζήτηση είναι μεγάλη. «Ενθαρρύνουμε τους αγρότες να καλλιεργούν ελαιόδεντρα και τους παρέχουμε δωρεάν εργοστάσια και τεχνική βοήθεια και συμβουλές ώστε να κάνουμε την καλλιέργεια οικονομικά βιώσιμη», δήλωσε ο Ινδός υπουργός Γεωργίας, Λαλ Σαίνι

(Πηγή: Olive Oil Times)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία