BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Τα επενδυτικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα στη Vinitech 2014

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο επίσημο ξεκίνημα της διεθνούς έκθεσης αμπελουργίας και οινικής τεχνολογίας Vinitech, στο Μπορντώ της Γαλλίας, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της φετινής Vinitech είναι η καινοτομία με νέα προϊόντα, διαδικασίες και τεχνολογίες στους αμπελώνες. Επισκέπτες και εκθέτες ευελπιστούν να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους όνειρα, καθώς όλες οι τελευταίες οινικές τεχνολογίες ξεδιπλώνονται στο Εκθεσιακό Πάρκο Μπορντώ των 65.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα επενδυτικά όνειρα γίνονται πραγματικότητα στη Vinitech 2014

0
0
Παράλληλα με τη Vinitech, πραγματοποιείται και η διεθνής έκθεση κηπευτικών Sifel

Για τρεις ημέρες η Vinitech-Sifel επιφυλάσσει εμπορικές συναντήσεις, ανακαλύψεις και επενδύσεις για τους επισκέπτες και τους εκθέτες της στο Εκθεσιακό Πάρκο Μπορντώ των 65.000 τετραγωνικών μέτρων. Αυτά αρκούν για να ζεσταθούν οι καρδιές των επαγγελματιών οίνου στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, σημειώνουν εκπρόσωποι των διοργανωτών



Περισσότεροι από 46.000 επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν την έκθεση Vinitech.


Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Έρικ και ο Μπρούνο ιδιοκτήτης αμπελώνα και οινοποιός αντίστοιχα σε μια έκταση 1400 στρεμμάτων, με τελικό στόχο να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους. «Το κελάρι είναι αρκετά καλά εξοπλισμένο», υποστήριξε ο Έρικ. Ο Μπρούνο, εν τω μεταξύ, σημειώνει: «Τα μηχανήματα μας είναι παλιά, μερικά πάνω από 30 χρόνια. Έρχομαι να ζήσω το όνειρο για λίγο και αν τα καταφέρω και κάνουμε πιθανές επενδύσεις, ιδίως όσον αφορά ένα τρακτέρ»



Σύμφωνα με μια μελέτη του γαλλικού ινστιτούτου BVA για τη φετινή Vinitech, οι επαγγελματίες παραμένουν αισιόδοξοι: πράγματι, οι επενδύσεις τους έχουν αυξηθεί κατά 6-21% σε σχέση με την περίοδο 2012/2014. Μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μιας και το 79% των αμπελοκαλλιεργητών, το 82% των συνεταιρισμών και το 86% των καλλιεργητών κηπευτικών επιθυμούν να επενδύσουν τα επόμενα δύο χρόνια. Κυρίως θέλουν να ανανεώσουν ή να αγοράσουν νέο εξοπλισμό, αλλά και να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τον προϋπολογισμό για το ανθρώπινο δυναμικό τους ώστε να εκπαιδευτεί κατάλληλα ή για να κάνουν νέες προσλήψεις


Ένα ενθουσιώδες κοινόΟι επενδύσεις και η φιλομάθεια είναι υψηλά στην ημερήσια διάταξη της έκθεσης για τους επισκέπτες. Από την πλευρά τους οι εκθέτες είναι πρόθυμοι να απαντήσουν. «Οι καλλιεργητές είναι περίεργοι, δεν διστάζουν να έρθουν να κάνουν ερωτήσεις, θέλουν να μάθουν, το ίδιο και οι μεταπωλητές, που διασχίζουν με αέρα δυναμισμού τα περίπτερα των εκθετών», σημειώνουν εκπρόσωποι της Case.



Η Καρίν, οινοποιός στη Lussac (Gironde) αναφέρει ενθουσιασμένοι στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Αυτό είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε. Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά, δεν ήμουν σε θέση να επενδύσω αμέσως. Παρόλα αυτά, ενδιαφέρομαι για όλους τους εξοπλισμούς εργασίας στο έδαφος»

Η φετινή έκθεση είναι λίγο πιο συμπαγής από ό, τι τις προηγούμενες εκδόσεις (λιγότεροι κατά 50 εκθέτες), αγγίζοντας τους 850 εκθέτες. Η νέα διαμόρφωση της έκθεσης φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στους επισκέπτες που εκτιμούν τη φιλική και ζωντανή διάθεση που υπάρχει.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία