BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πρακτικές βελτιστοποίησης προϊόντων προστασίας της αμπελοκαλλιέργειας, σε ημερίδα στα πλαίσια Vinitech

Την παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Τρόποιβελτιστοποίησης της χρήσης προϊόντων φυτοπροστασίας μέσω τεχνικών εφαρμογής» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων και ινστιτούτων έρευνας από τον αμπελοοινικό τομέα, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αμπελουργίας και οινικής τεχνολογίας Vinitech, στο Μπορντώ της Γαλλίας.

Πρακτικές βελτιστοποίησης προϊόντων προστασίας της αμπελοκαλλιέργειας, σε ημερίδα στα πλαίσια Vinitech

0
0

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν αποτελέσματα μελετών που αξιολογούν τον εξοπλισμό και τις πρακτικές ψεκασμού και επισημαίνουν πρακτικούς τρόπους βελτιστοποίησης της χρήσης προϊόντων προστασίας καλλιεργειών αμπελιού. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να συντελέσουν στο να γίνει η καλλιέργεια του αμπελιού πιο αποτελεσματική και να μειώσουν τις απώλειες, αλλά και τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με μια επισκόπηση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη βελτίωση της χρήσης προϊόντων φυτοπροστασίας και με την παρουσίαση τεχνικών και ρυθμιστικών μέτρων που πρέπει να παρθούν για να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο και να βοηθήσουν στη βελτίωση τεχνικών καλλιέργειας.

Από το 2011, εμφανίστηκαν αρκετά νέα εργαλεία για την τυποποίηση του ελέγχου εξοπλισμού και τεχνικών καλλιέργειας. Ένα από αυτά είναι το  EVASPRAYVITI, κατασκευής IFV και IRSTEA, το οποίο χρησιμεύει για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας των ψεκαστήρων σε τρία διαφορετικά στάδια της ανάπτυξης του αμπελιού. Θα παρουσιαστούν αποτελέσματα μελετών που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2013-2014, με έμφαση στα αρχικά στάδια όπου και υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί σε όλες τις πιθανές πηγές ανακριβειών που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα διάφορα στάδια εφαρμογής του εξοπλισμού και που επηρεάζουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των μεθόδων φυτοπροστασίας.

Η τελική παρουσίαση περιλαμβάνει μια επισκόπηση της κατάστασης όσον αφορά τους ψεκασμούς στην Ισπανία και τη διαδικασία που υποστηρίζουν εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να εναρμονιστούν οι τρόποι προσδιορισμού δοσολογίας και να υπάρξει μεγαλύτερη ομοιογένεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία