BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πρώτη στην παραγωγή, όχι όμως στην κατανάλωση ελαιολάδου η Ισπανία

Με στόχο την ανασκόπηση της παραγωγής και της ζήτησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το τελευταίο διάστημα, διοργανώθηκε στη Χαέν της Ισπανίας, συνέδριο με τίτλο «Ο διεθνής τομέας ελαιολάδου υπό την οπτική της προσφοράς και της ζήτησης» στο οποίο έγινε αναγορά στην αντίθεση παραγόμενης και καταναλωθείσας ποσότητας ελαιολάδου από τον ισπανικό πληθυσμό.

Βάλθηκαν να κόψουν τη φόρα στο ελληνικό έξτρα παρθένο

0
0

«Η Ισπανία διατηρεί την πρωτιά στην παραγωγή έξτρα παραθένου ελαιολάδου όχι όμως και στην κατανάλωση, αφού η Ελλάδα μας ξεπερνά με διπλάσιο ποσό μέσης ετήσιας κατά κεφαλής κατανάλωσης ελαιολάδου», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Χουάν Βιλάρ Χερνάντες, Πρόεδρος της GEA Wesrfalia Separator Ibérica, πρωτοπόρου εταιρίας στον τομέα των βιομηχανικών μηχανημάτων του κλάδου των τροφίμων και όχι μόνο.

Ο Χουάν Βιλάρ αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα της παγκόσμιας προσφοράς και ζητησης ελαιολάδου, την εξέλιξη των τιμών σε τοπικό κια παγκόσμιο επιπεδο καθώς και σε παραδείγματα στρατηγικής και μάρκετινγκ για την αύξηση του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς που καλύπτει το ισπανικό ελαιόλαδο. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας νέων χωρών που στοχεύουν στην αύξηση της ελαιοπαραγωγής με μεγάλες δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών τους, όπως είναι η Βραζιλία και η Ινδία.

Τέλος, ο Χουάν Βιλάρ έκανε ιδιαίτερη μνεία για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του ελαιολάδου που η Ισπανία παράγει και καταναλώνει ενώ υπογράμμισε την επιτυχία που έχουν οι ισπανικές προσπάθειες στην αύξηση των εξαγωγών του ελαιολάδου στις ξένες αγορές, καθώς η Ισπανία πρωτοστατεί στις εξαγωγές εντός της Ε.Ε. αλλά και της Ιαπωνίας ενώ έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά και στην σύναψη εμπορικών σχέσεων με πολλές, μικρότερες χώρες.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία