BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ελαιόλαδο τζελ για την αντικατάσταση της μαργαρίνης

Ενώ οι εταιρίες τροφίμων έχουν επιχειρήσει να εντάξουν τα προϊόντα τους στις δίετες των περισσότερων ανθρώπων προσθέτωντας ελαιόλαδο στη μαργαρίνη που χρησιμοποιούν για την παρασκευή τους, εκμεταλλευόμενες τους ισχυρισμούς για τις ευεργετικές επιπτώσεις του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία, μία ομάδα επιστημόνων έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Ελαιόλαδο τζελ για την αντικατάσταση της μαργαρίνης

2
0

Οι Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα τρόπο να μετατρέψουν την -φυσιολογικά- υγρή μορφή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε μορφή τζελ, χωρίς τη προσθήκη στερεών συστατικών. Το αποκαλούμενο «ελαιο-τζελ», σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες και σάντουιτς, να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα αλλά και να του προστεθούν γεύσεις και αρώματα, όπως οι παραλλαγές που δημιούργησσαν με λεμόνι και βασιλικό (βλ. φωτογραφία).

Άλλωστε όπως τονίζουν οι ίδιοι, το ελαιόλαδο ανέκαθεν συνδέεται με χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και μία σειρά από οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία