BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Άγριος καβγάς Κεγκέρογλου-Αποστόλου για το ελαιόλαδο

Σε καβγά μεταξύ Κεγκέρογλου-Αποστόλου κατέληξε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές εισαγωγές Τυνησιακού ελαιολάδου, με τον υπουργό ωστόσο να μη δίνει πειστικές απαντήσεις.

Άγριος καβγάς Κεγκέρογλου-Αποστόλου για το ελαιόλαδο

1
0

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα με τις επιλογές της, αποσαρθρώνει κάθε παραγωγικό και δημιουργικό τομέα της οικονομίας και πλήττει όσα ελληνικά προϊόντα άντεξαν στην κρίση.

Αυτό συνέβη και με το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου κατρακύλησε για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, λόγω της έγγραφης απάντησης του Υπουργού στις 27 Οκτωβρίου 2015 ότι αποφασίστηκε η επιπλέον εισαγωγή 35.000 τόνων τυνησιακού ελαιόλαδου, χωρίς να αναφέρεται ότι αυτό τελεί υπό την έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωκοινοβουλίου και

Δεύτερον λόγω της μεγάλης και αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην καταβολή των επιδοτήσεων που αναγκάζει τους παραγωγούς να το πωλούν άμεσα.

Ο κ. Κεγκέρογλου απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, του ζήτησε να εξηγήσει γιατί δεν άσκησε VETO στο πρόσφατο  Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 16 Νοεμβρίου 2015, αλλά κράτησε ενδοτική στάση, η οποία λειτούργησε σε βάρος των συμφερόντων των  Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Τέλος τον κάλεσε, έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση του και να πει «ΟΧΙ» στην εισαγωγή ελαιόλαδου και να « μπλοκάρει» την απόφαση στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, καθώς και  να ενημερώσει για την επίσημη ελληνική θέση, τους Ευρωβουλευτές προκειμένου να καταψηφίσουν την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Ο Βουλευτής κατέθεσε έγγραφα-απάντηση (σε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) του κ. Υπουργού, με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου: «Ο Υπουργός χωρίς να απαντήσει στην ουσία του θέματος, αρκέστηκε να κατηγορεί τους άλλους ότι δημοσιοποίησαν το θέμα. (Δεν διευκρίνισε εάν εννοούσε μέσα σ αυτούς και τους 2 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας)».

Απάντηση Αποστόλου

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αποστόλου έσπευσε να ανακοινώσει πως η κυβέρνηση προστατεύει το ελαιόλαδο και έχει έτοιμους ήδη πόρους, να διαθέσει για την προώθηση του προϊόντος.

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=eXtS19k8FVE

Καρφώνει Αποστόλου και ο Μελάς

Εν τω μεταξύ, καμία τέτοια απόφαση δεν παίρνεται από έναν υπουργό 23 ημερών είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο984 ο πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς, στον οποίο ο Βαγγέλης Αποστόλου επέριψε ευθύνες της υπογραφής, για την εισαγωγή του Τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της ΕΕ.

''Οι συζητήσεις ενδεχόμενα να είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Στο υπουργείο επί υπουργίας μου δεν έφθασε ποτέ τέτοιο αίτημα. Τα αιτήματα αυτά, επεξεργάζονται άλλωστε από τους υπουργούς εξωτερικών. Αρνούμαι μέχρι και σήμερα να πιστέψω ότι ο υπουργός τα ρίχνει σε εμένα, αυτά είναι αστεία'' πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Μελάς πρόσθεσε ότι το ζητούμενο για να αλλάξουν τα δεδομένα περνά μέσα από την πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στο Φεβρουάριο.  Πρότεινε δε ακόμα και τη συνεργασία των ελαιοπαραγωγικών χωρών της ΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι αγρότες που βρίσκονται υπ ατμό εξαιτίας των κακών χειρισμών της ηγεσίας του υπουργείου συναντώνται στην Αθήνα στις 3 του Δεκέμβρη προκειμένου να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. Πρόταση των αγροτών της Κρήτης η ενημέρωση και άσκηση πίεσης προς τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου οι όροι ή τα αντισταθμιστικά οφέλη να είναι προς όφελος της χώρας και του Ελληνικού προϊόντος.

Ακούστε τις δηλώσεις







https://www.youtube.com/watch?v=uV9jYTz4i-s

Αλέξανδρος Μπίκας















Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία