BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Δαμάζοντας τα σάκχαρα

Οτρύγος του 2016 θα καταγραφεί ως σημείο αναφοράς για τη σκληρή δουλειά και την επιμονή στη λεπτομέρεια. Το ρεπορτάζ του Wine Trails σε όλη την Ελλάδα αποκαλύπτει πως όσοι εργάστηκαν σκληρά στο αμπέλι, αφουγκραζόμενοι τις ιδιαιτερότητες μιας θερμής και πρώιμης στο σύνολο χρονιάς, σίγουρα θα ανταμειφθούν, ξεπερνώντας τον μέσο όρο μιας απλά καλής χρονιάς σε κάθε επίπεδο.

Δαμάζοντας τα σάκχαρα

3
0
Αναμφίβολα, ο σύντομος μα εξαιρετικά δριμύς καύσωνας στις αρχές του καλοκαιριού προκάλεσε από αξιοσημείωτα ως σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας αλλά και των παραγόμενων ποσοτήτων σε κάθε γωνιά της χώρας

Την ίδια επίδραση είχαν και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά το πρώτο μισό του καλοκαιριού, συνεχίζοντας ουσιαστικά την επιβαρυντική ή και καταστροφική επίδραση των όψιμων ανοιξιάτικων έντονων παγετώνων και χαλαζοπτώσεων

Φθάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του φθινοπώρου, πραγματικά δοκιμάστηκε η ετοιμότητα  των οινοποιείων, καθώς οι διαρκείς και σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν τους περισσότερους αμπελουργούς και οινοποιούς να  διπλασιάσουν τις ταχύτητες συγκομιδής αναγκάζοντας σχεδόν τους πάντες να κινηθούν ακαριαία.



Με το +95% του τρυγητού να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά, μπορούμε πλέον να γευθούμε τις διαφορετικές ταχύτητες κίνησης μεταξύ σακχάρων και φαινολικών στα ερυθρά, κάτι που οδήγησε αρκετούς οινολόγους ανά τη χώρα να επανασχεδιάσουν εξ αρχής τις εκχυλίσεις στο οινοποιείο.

Αντίστοιχα, κυριαρχούν τα έντονα σωματώδη, εξωστρεφή αρωματικά λευκά κρασιά που δύσκολα όμως θα συμπεριλάβουν τη λέξη «κομψότητα» στη μελλοντική οργανοληπτική, περιγραφική τους φαρέτρα.
Διαβάστε το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Wine Trails που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία