Αναμφίβολα, ο σύντομος μα εξαιρετικά δριμύς καύσωνας στις αρχές του καλοκαιριού προκάλεσε από αξιοσημείωτα ως σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας αλλά και των παραγόμενων ποσοτήτων σε κάθε γωνιά της χώρας
Την ίδια επίδραση είχαν και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά το πρώτο μισό του καλοκαιριού, συνεχίζοντας ουσιαστικά την επιβαρυντική ή και καταστροφική επίδραση των όψιμων ανοιξιάτικων έντονων παγετώνων και χαλαζοπτώσεων
Φθάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του φθινοπώρου, πραγματικά δοκιμάστηκε η ετοιμότητα των οινοποιείων, καθώς οι διαρκείς και σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν τους περισσότερους αμπελουργούς και οινοποιούς να διπλασιάσουν τις ταχύτητες συγκομιδής αναγκάζοντας σχεδόν τους πάντες να κινηθούν ακαριαία.
Με το +95% του τρυγητού να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά, μπορούμε πλέον να γευθούμε τις διαφορετικές ταχύτητες κίνησης μεταξύ σακχάρων και φαινολικών στα ερυθρά, κάτι που οδήγησε αρκετούς οινολόγους ανά τη χώρα να επανασχεδιάσουν εξ αρχής τις εκχυλίσεις στο οινοποιείο.
Αντίστοιχα, κυριαρχούν τα έντονα σωματώδη, εξωστρεφή αρωματικά λευκά κρασιά που δύσκολα όμως θα συμπεριλάβουν τη λέξη «κομψότητα» στη μελλοντική οργανοληπτική, περιγραφική τους φαρέτρα.
Διαβάστε το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Wine Trails που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα
Την ίδια επίδραση είχαν και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά το πρώτο μισό του καλοκαιριού, συνεχίζοντας ουσιαστικά την επιβαρυντική ή και καταστροφική επίδραση των όψιμων ανοιξιάτικων έντονων παγετώνων και χαλαζοπτώσεων
Φθάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του φθινοπώρου, πραγματικά δοκιμάστηκε η ετοιμότητα των οινοποιείων, καθώς οι διαρκείς και σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν τους περισσότερους αμπελουργούς και οινοποιούς να διπλασιάσουν τις ταχύτητες συγκομιδής αναγκάζοντας σχεδόν τους πάντες να κινηθούν ακαριαία.
Με το +95% του τρυγητού να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά, μπορούμε πλέον να γευθούμε τις διαφορετικές ταχύτητες κίνησης μεταξύ σακχάρων και φαινολικών στα ερυθρά, κάτι που οδήγησε αρκετούς οινολόγους ανά τη χώρα να επανασχεδιάσουν εξ αρχής τις εκχυλίσεις στο οινοποιείο.
Αντίστοιχα, κυριαρχούν τα έντονα σωματώδη, εξωστρεφή αρωματικά λευκά κρασιά που δύσκολα όμως θα συμπεριλάβουν τη λέξη «κομψότητα» στη μελλοντική οργανοληπτική, περιγραφική τους φαρέτρα.
Διαβάστε το πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Wine Trails που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα