BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ελαιόλαδο από αρχαία ελαιόδεντρα τυποποιεί συνεταιρισμός στην Ιεράπετρα

Ελαιόλαδο σε συλλεκτική συσκευασία προερχόμενο από αρχαία ελαιόδεντρα της Κρήτης τυποποίησαν τα μέλη της Eπτάστικτου, ενός πρωτοπόρου κοινωνικού συνεταιρισμού της Ιεράπετρας που δε μοιάζει με τους άλλους.

Ελαιόλαδο από αρχαία ελαιόδεντρα τυποποιεί συνεταιρισμός στην Ιεράπετρα

0
0

Και ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για συσκευασίες ελαιολάδου, που κατάφερναν μέσα από καλές δημόσιες σχέσεις και μάρκετινγκ να φθάνουν και να πωλούνται σε πανάκριβα καταστήματα ανά τον κόσμο, τα μέλη της Επτάστικτου σκέφτηκαν και έκαναν πράξη κάτι ακόμα πιο «προχωρημένο».

Η τυποποίηση του ελαιολάδου που παράγουν οι υπεραιωνόβιες ελιές τους ξεκίνησε την ελαιοκομική περίοδο 2016-17 και, μέσα από τη συνεργασία που είχαν, πρώτος καρπός της προσπάθειας τους ήταν 1000 φιάλες των 500 ml, σε μια καλαίσθητη συλλεκτική συσκευασία δώρου, με διάθεση μόνο μέσα από προπαραγγελίες.

Κάθε συσκευασία, φέρει αριθμό σειράς, την φωτογραφία του συγκεκριμένου υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου, από το οποίο προέρχεται, το περιεχόμενο του, τον αύξοντα αριθμό του ελαιώνα, με περιγραφή (διαστάσεις, τοποθεσία κ.λπ.) και το ονοματεπώνυμο του παραγωγού ιδιοκτήτη.

Τα όποια  κέρδη τους  επανεπενδύονται στην προστασία του τόπου και της κληρονομιάς του, όπως για παράδειγμα στο πρόγραμμα για την καταγραφή και σωτηρία των αρχαίων ελαιοδέντρων.

Η δράση της Επτάστικτου ξεκίνησε το 2015, με έδρα το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας έχοντας ως έμπνευση και πηγή δύναμης την  ελιά του Αζοριά που βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νότια του χωριού Καβούσι και πολύ κοντά στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο.

Η ελιά αυτή αποτελεί ένα φυσικό μνημείο και είναι η αρχαιότερη ελιά στον κόσμο. Μάλιστα είναι μπολιασμένη σε άγριο υποκείμενο, αποτελώντας το αρχαιότερο δείγμα μπολιάσματος ανά την υφήλιο.

Πηγή: anatolh.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία