BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ο ιστορικά χαμηλός τρύγος στη Γαλλία ανεβάζει τις τιμές των οίνων

Η παραγωγή από τη συγκομιδή κρασιού του 2017 στη Γαλλία μπορεί να μειωθεί κατά 17% (περίπου 4,9 δισεκατομμύρια μπουκάλια) και 38,2 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, έναντι 45,5 εκατομμυρίων το 2016, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Ο παγετός και το χαλάζι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό. Αυτό αναμένεται να είναι ένα «ιστορικό χαμηλό ρεκόρ», δήλωσε το υπουργείο - 16% χαμηλότερο από τον πενταετή μέσο όρο και χειρότερο από το 1991, όταν ο παγετός χτύπησε σκληρά την τότε σοδειά.

Ο ιστορικά χαμηλός τρύγος στη Γαλλία ανεβάζει τις τιμές των οίνων

0
0
Μια τέτοια πτώση θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι οίνοι από ορισμένες περιοχές θα είναι πιο δυσεύρετοι άρα και πιο ακριβοί.  Είναι ο δεύτερος διαδοχικός χρόνος που ο παγετός έπληξε σκληρά ορισμένες περιοχές

Η παραγωγή Bordeaux 2017 μπορεί να  «επηρεαστεί έντονα» από τους παγετούς της άνοιξης με μείωση της παραγωγής κατά 50% έναντι του 2016, ανέφερε η έκθεση. Η Δεξιά Όχθη  χτυπήθηκε σκληρότερα. Πολλές κορυφαίες ιδιοκτησίες είχαν τους πόρους να χρησιμοποιούν τεχνικές αποφυγής του παγετού, ακόμη και να πετάνε ελικόπτερα πάνω από αμπέλια για να κυκλοφορεί ο αέρας

Ωστόσο, η ανθοφορία πήγε καλά. «Τα αμπέλια είναι δύο ή τρεις εβδομάδες μπροστά σε σχέση με την μέση καλλιεργητική περίοδο», δήλωσε ο Thomas Duclos, του Oenoteam από την Libourne, της Δεξιάς Όχθης. «Το Veraison (ωρίμανση) ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου», δήλωσε ο Vincent Bache-Gabrielsen, οινοποιός του Château Pédesclaud στο Pauillac. «Όλα φαίνονται καλά».  Η συγκομιδή της σαμπάνιας αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% το 2017, αλλά 9% κάτω από το μέσο όρο 2012-2016. Η καλλιεργητική περίοδος τρέχει 10 ημέρες πιο μπροστά από το 2016

Στην Βουργουνδία και το Beaujolais, μια καλή περίοδος άνθησης σημαίνει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 14% έναντι μιας μικρής σοδειάς το 2016, δήλωσε ο αξιωματούχος.  Αλλά ο πάγος έκανε σοβαρές ζημιές στα μέρη του Chablis και της Côte de Nuits, και το χαλάζι κατέστρεψε τμήματα του Fleurie και άλλων Beaujolais Crus

Στην Αλσατία, ο παγετός σημαίνει 30% χαμηλότερη παραγωγή από ό, τι το 2016, με την πρώιμη ποικιλία Gewurztraminer να είναι αυτή που χτυπήθηκε περισσότερα

Κατά την ανθοφορία, υπήρξε «χαμηλή παραγωγή  σταφυλιών Riesling», δήλωσε η Celine Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος του Domaine Josmeyer, στο Decanter.com. «Το Pinot Gris είναι τέλειο για την ώρα», πρόσθεσε, αλλά υπήρχε ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα νερού

Στο Languedoc-Roussillon, ο σοβαρός παγετός επηρέασε τόσο τις περιοχές Aude και Hérault. Η παραγωγή προβλέπεται να μειωθεί κατά 6%
 
Το Coulure υπήρξε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για το Grenache στο Languedoc και επίσης στην Προβηγκία και την κοιλάδα του νότιου Ροδανού, τα οποία είχαν επίσης προβλήματα με το περονόσπορο.  Στο Λίγηρα, ο παγετός έχει μειώσει την παραγωγή κατά 10% έως 40% σε ορισμένες περιοχές. Όμως, σε γενικές γραμμές, οι καλλιεργητές της περιοχής θα κάνουν τρύγο 15 ημέρες νωρίτερα από τον μέσο όρο και η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 7% έναντι του 2016, που επίσης η σοδειά είχε χτυπηθεί από παγετό

Ο καυτός καιρός του καλοκαιριού σημαίνει ότι η εποχή της καλλιέργειας σε όλη τη Γαλλία τρέχει μεταξύ 10 και 20 ημερών μπροστά από την κανονική, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τα επιζόντα σταφύλια να ωριμάσουν πλήρως


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία