BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Νέο ροζέ από το Κτήμα Σκούρα

Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, το Κτήμα Σκούρα μάς παρουσιάζει το νέο του ροζέ κρασί, Peplo.

Νέο ροζέ από το Κτήμα Σκούρα

3
0

Πρόκειται για ένα κομψό και περίτεχνα δομημένο κρασί που αποτυπώνει τη δυναμική των αμπελώνων και των οινολόγων του Κτήματος. Φτιαγμένο από τρεις ποικιλίες με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Αγιωργίτικο από μεγάλο υψόμετρο μεγαλωμένο σε βαρέλια ακακίας για 4 μήνες ,Syrah ζυμωμένο και φυλαγμένο για τέσσερις μήνες στην ανοξείδωτή δεξαμενή και Μαυροφίλερο που ζύμωσε με όλες του τις φλούδες μέσα σε κεραμικούς αμφορείς.

Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, το απόλυτο κοραλλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, τα λευκά και ροζ τριαντάφυλλα  το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη ,μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας.

Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό ,δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός ,γλυκιά βανίλια , μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.

To Peplo φιλοδοξεί να βρεθεί στα καλύτερα ροζέ παγκοσμίως,μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης που επέδειξε το Κτήμα Σκούρα.

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος         

1/3 Αγιωργίτικο, 1/3 Syrah, 1/3 Μαυροφίλερο

Κάθε ποικιλία συμμετέχει κατά 1/3 στο κρασί. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε πήλινους αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες

Πέπλο. Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερο προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα  (τουλπάνι‐ πέπλο) με τη βοήθεια του οποίου πιέζουμε τη μάζα στο τέλος με το χέρι προκειμένου να πάρουμε το νεαρό κρασί.  Όλοι οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 600μ.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ,  τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κρασιού.
       

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία