BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Κατά των δασμών Τραμπ οι Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί

Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στην Σεβίλλη της Ισπανίας την Πέμπτη 5 Ιουλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους δασμούς στις Ισπανικές ελιές, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση Τραμπ.

Κατά των δασμών Τραμπ οι Ισπανοί ελαιοπαραγωγοί

4
0

 «Άδικους» και «καταχρηστικούς» χαρακτήρισαν τους δασμούς από πλευράς ΗΠΑ οι διαδηλωτές, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν αυτοί στην οικονομία της περιοχής.

Οι δασμοί θα συζητηθούν από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ αργότερα αυτήν την εβδομάδα, και εφόσον η επιτροπή αποφασίσει να τους ενεργοποιήσει, τότε θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον μήνα. Σημειωτέον, το 2017, οι ισπανικές εξαγωγές επιτραπέζιων ελιών άγγιξαν τα 67 εκατ. δολάρια

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να εφαρμόσει μέτρα αντι-ντάμπινγκ στις εισαγωγές ισπανικών επιτραπέζιων ελιών, ειδικά από την στιγμή που το συγκεκριμένο προϊόν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές ανάμεσα στους Αμερικανούς καταναλωτές», υποστήριξε ο Χοσέ Μαρία Καστίγια, λομπίστας από την εθνική πτέρυγα της Συνομοσπονδίας Νέων Αγροτών (ASAJA), προσθέτοντας πως «είναι αναιτιολόγητη η απόφαση, δυσανάλογη και πηγαίνει ενάντια στην κοινή μας αγροτική πολιτική».

Ο Μιγκέλ Λόπεζ, γενικός γραμματέας της COAG Andalusia, της Οργάνωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ανδαλουσίας, η οποία τοποθετείται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, υποστήριξε ότι «8.000 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ επιπλέον 2 εκατ. σε έμμεσο εξαιτίας των δασμών αυτών». Μάλιστα τόνισε πως ήδη η Agro Sevilla, μια μεγάλη επιχείρηση παραγωγής και εξαγωγών επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου, υποχρεώθηκε κιόλας να προχωρήσει σε απολύσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία