BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Δριμύ κατηγορώ του ΚΚΕ για την αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα του καταρροϊκού

Την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλλει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας την Τρίτη το πρωί στον «Δυτικά FM 96,1» σχετικά με την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού στην Αιτ/νία.

Δύο κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στη Φθιώτιδα

1
0
Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για «δραματικές διαστάσεις»  που έχει λάβει η επιδημία και πως από τις 19 Ιουνίου, οπότε και έφερε το ΚΚΕ το θέμα στη Βουλή, δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

Ο βουλευτής αναφέρει σχετικά: «Στην Αιτωλοακαρνανία ο καταρροϊκός έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού. Εμείς λέμε πως συνειδητά δεν λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε. Κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης δεν έχουν ούτε τα φάρμακα να πάρουν για να σώσουν τα ζώα τους. Έπρεπε να δοθούν δωρεάν φάρμακα και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορούν και δεν επαρκούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Δεν έχουν καν αποτυπώσει την πλήρη εικόνα των προσβεβλημένων ζώων στον νομό για να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μωραΐτης, που προχώρησε μάλιστα σε πολύ σοβαρές καταγγελίες και για το θέμα της διαχείρισης των νεκρών ζώων, λέγοντα πως τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο οι κτηνοτρόφοι πετούν τα προσβεβλημένα ζώα όπου να’ναι, δημιουργώντας έτσι κινδύνους για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία»

«Οι ανακοινώσεις του αρμοδίου υπουργείου για έγκριση ποσού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν κατά το ΚΚΕ ‘ψίχουλα’  τη στιγμή που στο πόσο αυτό περιλαμβάνονται και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς, που εξαπλώνεται στη βόρειο Ελλάδα. Παράλληλα εξαιτίας της μείωσης του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων ο Νίκος Μωραΐτης εκφράζει τους φόβους του πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, τη στιγμή που έχουν επιπλέον ζητήματα να αντιμετωπίσουν, όπως με τα βοσκοτόπια και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο οι κτηνοτρόφοι να φοβούνται να δηλώσουν τη ζημιά που έχουν υποστεί. Φοβούνται γιατί κάποιοι καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να ρίξουν τις τιμές στο κρέας και το γάλα»

Ο βουλευτής ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα, έστω και τώρα, για την αποζημίωση και την αντικατάσταση του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία